6 Tech-Trends for Health-oriented Entrepreneurs

2
6 Tech-Trends for Health-oriented Entrepreneurs

Υπάρχουν τόσα πολλά μονοπάτια που μπορούν να ακολουθήσουν οι επιχειρηματίες εάν επιλέξουν να επενδύσουν τον χρόνο και τους πόρους τους στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Ένα τέτοιο μονοπάτι έχει τεχνολογικό χαρακτήρα. Επενδυτές, όπως π.χ Xfund Patrick Chung, έχουν δείξει σημαντικό ενδιαφέρον για εταιρείες που επικεντρώνονται στις προηγμένες ιατρικές τεχνολογίες. Ακολουθεί μια λίστα με έξι τάσεις που βασίζονται στην τεχνολογία για να εξετάσουν επιχειρηματίες με προσανατολισμό στην υγεία.

  1. Blockchain

Αν και συχνά συνδέεται με κρυπτονομίσματα, το blockchain είναι τόσο σημαντικό για τον τομέα της υγείας όσο και για τον οικονομικό. Παρέχει στους επαγγελματίες την ευκαιρία να συλλέγουν, να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται ιατρικά αρχεία με τρόπο που διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ασφάλεια. Εκτός από τη βοήθεια των επαγγελματιών υγείας, η τεχνολογία blockchain βοηθά τους ασθενείς. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν κανόνες πρόσβασης, ώστε συγκεκριμένα άτομα να μπορούν να εξετάζουν τμήματα των ιατρικών τους πληροφοριών για ορισμένες χρονικές περιόδους. Μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να λάβουν άμεσα δεδομένα από διάφορα νοσοκομεία. Έχει προταθεί ότι η τεχνολογία blockchain μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας ασφαλιστικών αξιώσεων και την επιτάχυνση των βιοϊατρικών ερευνητικών έργων. Οι επιχειρήσεις που επικεντρώνονται στην παροχή υπηρεσιών blockchain ledger σε ιατρικές εγκαταστάσεις, πιθανότατα θα σημειώσουν μεγάλη επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

  1. Εικονική πραγματικότητα

Η εικονική πραγματικότητα (VR) χρησιμοποιείται επί του παρόντος από γιατρούς, κατοίκους, φοιτητές και ασθενείς. Οι χειρουργοί το χρησιμοποιούν για να σχεδιάσουν επεμβάσεις και να δείξουν στους ασθενείς τους τι θα συμβεί κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων επεμβάσεων. Το χρησιμοποιούν επίσης για να μάθουν νέες τεχνικές και να αξιολογήσουν την ικανότητά τους να διεξάγουν νέες χειρουργικές επεμβάσεις. Οι φοιτητές ιατρικής και οι κάτοικοι το χρησιμοποιούν για εκπαίδευση. Το VR τους δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια τρισδιάστατη εμπειρία όπου αποκτούν την πρώτη γνώση για το πώς εκτυλίσσονται συγκεκριμένες διαδικασίες. Οι μαθητές και οι κάτοικοι μπορούν να αξιολογήσουν τις δεξιότητές τους και τα επίπεδα απόδοσής τους χρησιμοποιώντας VR. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το VR προσφέρει στους ασθενείς ένα ευρύ φάσμα ευκαιριών. Μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να περιηγηθούν σε εγκαταστάσεις υγείας, να δουν χειρουργικά σχέδια, να παρακολουθήσουν διαδικασίες δειγμάτων και να αποκτήσουν πληροφορίες σχετικά με ασθένειες και καταστάσεις. Οι επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν startups VR που σχετίζονται με την υγεία έχουν πολλές επιλογές όσον αφορά την επιλογή του κοινού-στόχου τους.

  1. Τεχνητή νοημοσύνη

Η παρουσία της τεχνητής νοημοσύνης (AI) αυξάνεται ραγδαία στον κλάδο της υγείας. Σύμφωνα με την Accenture, το Μέγεθος αγοράς υγείας AI αναμένεται να αυξηθεί από 600 εκατομμύρια δολάρια το 2014 σε 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021. Η τεχνητή νοημοσύνη έχει μια τεράστια γκάμα εφαρμογών στον ιατρικό τομέα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επιλογή συμμετεχόντων σε κλινικές δοκιμές, τη δημιουργία εικονικών βοηθών νοσηλευτών, τη διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων με τη βοήθεια ρομπότ, την πρόληψη σφαλμάτων δοσολογίας, την αναγνώριση ασφαλιστικής απάτης, τη διαχείριση της διοικητικής ροής εργασιών, την προσφορά προκαταρκτικών διαγνώσεων και τη δημιουργία αυτοματοποιημένων διαγνώσεων εικόνας. Πολλοί επαγγελματίες υγείας, από ορθοπεδικούς χειρουργούς έως εγγεγραμμένους νοσηλευτές, θα επωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό από τις υπηρεσίες που σχετίζονται με την υγεία που προσφέρονται από εταιρείες που ειδικεύονται στην τεχνητή νοημοσύνη.

  1. Wearable Technology

Όλο και περισσότερα μέλη του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης εκμεταλλεύονται τις φορητές ιατρικές συσκευές. Ορισμένες από αυτές τις συσκευές μπορούν να προσαρτηθούν σε μέρη του σώματος ενός ασθενούς, ενώ άλλες μπορούν να προσαρτηθούν στα ρούχα του/της. Όλοι τους παρουσιάζουν γιατρούς και ασθενείς με άφθονο όγκο δεδομένων. Οι φορητές ιατρικές συσκευές μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες σχετικά με τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα του ασθενούς, τα επίπεδα οξυγόνου, τον καρδιακό ρυθμό, τα μοτίβα αναπνοής, τον ύπνο, το επίπεδο δραστηριότητας, το βάρος και την πρόσληψη θερμίδων. Ορισμένες μορφές τεχνολογίας φορητών συσκευών στοχεύουν να κάνουν περισσότερα από τη συλλογή δεδομένων για έναν ασθενή. Για παράδειγμα, οι ερευνητές εργάζονται σε έξυπνα επιθέματα ινσουλίνης που χορηγούν ινσουλίνη στην κυκλοφορία του αίματος του ασθενούς όποτε είναι απαραίτητο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα φορητά εργαλεία συχνά κάνουν τη διαδικασία συλλογής δεδομένων να εκτελείται πολύ πιο ομαλά, επειδή μεταφέρουν πληροφορίες απευθείας σε συστήματα ιατρικών αρχείων ή σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων. Οι επιχειρηματίες που επενδύουν στην τεχνολογία φορητών συσκευών της βιομηχανίας υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη συσκευών ή στην κυκλοφορία συστημάτων και πλατφορμών

  1. Τεχνολογία check-in

Η τεχνολογία check-in, όπως οι σταθμοί περιπτέρων, υπάρχει σε καταστήματα λιανικής, εστιατόρια και αεροδρόμια. Υπάρχουν πολλά νοσοκομεία και κλινικές που θέλουν να υιοθετήσουν αυτήν την τεχνολογία. Τα περίπτερα αυτοελέγχου θα επέτρεπαν στους ασθενείς να επισκέπτονται γρήγορα μια μονάδα υγειονομικής περίθαλψης. Θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα περίπτερα για να επιβεβαιώσουν την άφιξή τους, να κλείσουν μελλοντικά ραντεβού, να υποβάλουν έγγραφα και να έχουν πρόσβαση σε ιατρικές πληροφορίες. Οι επιχειρηματίες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να κατασκευάσουν περίπτερα ελέγχου ασθενών και να τα πουλήσουν ή να τα εκμισθώσουν σε ιατρικά ιδρύματα.

  1. Τεχνολογία Κλινικής Παρακολούθησης

Η τεχνολογία κλινικής παρακολούθησης, όπως τα TeleSitters, χρησιμοποιούνται σε πολλά νοσοκομεία. Αυτή η τεχνολογία παρακολουθεί τη δραστηριότητα του ασθενούς και ειδοποιεί τα μέλη του προσωπικού για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως οι πτώσεις ασθενών. Τα περισσότερα TeleSitters αποτελούνται από κάμερες. παρέχουν στους τεχνικούς μια ζωντανή ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι ασθενείς τους. Αυτές οι συσκευές μπορούν να μειώσουν την εξουθένωση των νοσηλευτών, να ενισχύσουν την ασφάλεια των ασθενών και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του νοσοκομείου. Οι επιχειρηματίες μπορεί να θέλουν να σκεφτούν τη δημιουργία εταιρειών και υπηρεσιών τεχνολογίας κλινικής παρακολούθησης.

Το να ξεκινήσετε μια επιχείρηση που περιλαμβάνει τόσο την υγειονομική περίθαλψη όσο και την τεχνολογία μπορεί να μην είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό. Περιττό να πούμε ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να έχουν μια σταθερή κατανόηση τόσο του ιατρικού όσο και του τεχνολογικού τομέα.

Leave a Reply