5 έξυπνοι τρόποι για να προστατέψετε το τηλέφωνό σας από κλοπή

0
5 έξυπνοι τρόποι για να προστατέψετε το τηλέφωνό σας από κλοπή

Τα τηλέφωνα έχουν γίνει επέκταση της ζωής μας και χωρίς αυτά, νιώθουμε ότι οι άνθρωποι δεν θα λειτουργούσαν βέλτιστα. Επιτρέπει σε όλους να παραμένουν συνδεδεμένοι ανεξάρτητα από την απόσταση.

Σας δίνεται επίσης όλη αυτή η δύναμη για να αναζητήσετε εύκολα αυτό που χρειάζεστε και να αγοράσετε αυτό που θέλετε με λίγα μόνο αγγίγματα. Μερικοί άνθρωποι θα σας έλεγαν ακόμη και ότι η ζωή και η δουλειά τους είναι στο τηλέφωνό τους. Επομένως, το να το χάσουν σημαίνει ότι έχασαν και μέρος του εαυτού τους.

Ποιοι είναι οι έξυπνοι τρόποι για να προστατεύσω το τηλέφωνό μου από κλοπή;

Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα για να μάθετε τρόπους για να διασφαλίσετε την ασφάλεια του τηλεφώνου σας.

1. Διατηρήστε το απλό, αλλά λειτουργικό

Εάν βγάζετε το τηλέφωνό σας αρκετά συχνά, μπορεί να το θέλετε Σχεδιαστική θήκη τηλεφώνου πιο διακριτικά, ώστε να μην δελεάσει κανέναν πιθανό κλέφτη. Σκεφτείτε το ως ένα πρόσθετο στρώμα προστασίας, όπως η κάλυψη του λογότυπου και η επιλογή ουδέτερων χρωμάτων όπως το γκρι, το μαύρο και το λευκό.

Όταν έχετε μια θήκη τηλεφώνου, θα προστατεύει επίσης το τηλέφωνό σας από πιθανά χτυπήματα, γρατσουνιές και ελαχιστοποιεί τη ζημιά εάν το τηλέφωνο πέσει. Επιπλέον, υπάρχουν αντικλεπτικές θήκες τηλεφώνου όπου θα ειδοποιούν τον ιδιοκτήτη του τηλεφώνου ότι είναι μακριά και ο κλέφτης δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτό καθώς δεν θα λειτουργεί με κωδικό κλειδιού. Άρα, είναι βασικά πολλαπλών χρήσεων.


2. Πηγαίνετε handsfree

προστατεύστε το τηλέφωνο από κλοπή χρησιμοποιώντας handsfree

Αποκτήστε ακουστικά Bluetooth ή χρησιμοποιήστε ακουστικά αλλά όχι το τηλέφωνό σας όταν θέλετε να απαντήσετε σε μια τηλεφωνική κλήση. Βγάλτε το μόνο όταν βρίσκεστε σε ασφαλή τοποθεσία. Μην ρισκάρετε, γιατί μπορεί να το μετανιώσετε, ειδικά αν δεν έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας της συσκευής σας ή δεν έχετε αποθηκεύσει καμία από τις επαφές σας.

Επιπλέον, υπάρχουν άλλες λειτουργίες τηλεφώνου που μπορείτε να ενεργοποιήσετε και λογισμικό που μπορείτε να εγκαταστήσετε για να διατηρήσετε τη συσκευή σας και τα δεδομένα που περιέχει, ασφαλή από κακή χρήση.

  • Ενεργοποιήστε τη ρύθμιση “Εύρεση της συσκευής μου” – Θα μπορείτε να παρακολουθείτε το τηλέφωνό σας και πιθανώς να το επαναφέρετε.
  • Εγκαταστήστε μια αντικλεπτική εφαρμογή ή λογισμικό -Αν το τηλέφωνό σας κλαπεί, μπορείτε να υποδείξετε ότι δεν είναι μαζί σας και ότι η συσκευή σας μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και να σας στείλει την τρέχουσα τοποθεσία της.
  • Ρυθμίστε ένα κλείδωμα οθόνης – Αυτό μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο για εσάς και το τηλέφωνο μπορεί να αχρηστευτεί στον κλέφτη, καθώς δεν θα μπορεί να ανοίξει το τηλέφωνό σας. Έτσι, θα σας δώσει χρόνο είτε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας είτε να απενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης και αποφύγετε να είναι παρόμοιος με άλλους κωδικούς πρόσβασης που μπορεί να έχετε.
  • Προστασία με κωδικό πρόσβασης των εφαρμογών σας -Εκτός από το κλείδωμα της οθόνης, κάντε το ίδιο πράγμα με τις εφαρμογές σας, ειδικά εάν είναι εγκατεστημένες οι τραπεζικές σας εφαρμογές.
  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων -Εάν δεν είναι δυνατή η ανάκτηση του τηλεφώνου, τουλάχιστον έχετε όλες τις φωτογραφίες, τα βίντεο, τις σημειώσεις και τις επαφές σας αποθηκευμένες στο cloud. Μπορείτε να αυτοματοποιήσετε και να μεταφέρετε εύκολα τα αρχεία σας από το ένα τηλέφωνο στο άλλο χρησιμοποιώντας λογισμικό.

Εάν είναι δυνατόν, μην αποθηκεύετε όλα τα προσωπικά σας στοιχεία στο τηλέφωνό σας, καθώς μπορούν εύκολα να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον σας. Για παράδειγμα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το όνομά σας για να εξαπατήσουν επαφές στο τηλέφωνό σας. Το χειρότερο από όλα, μπορεί ακόμη και να χειραγωγήσουν αυτές τις πληροφορίες για να ανοίξουν δόλιες λογαριασμούς και να λάβουν δάνεια με το όνομά σας.


3. Να είστε προσεκτικοί

προστατέψτε το τηλέφωνο από κλοπή να είστε προσεκτικοί

Πάντα να προσέχετε το περιβάλλον σας, ακόμα κι αν είστε έξω με φίλους ή με την οικογένειά σας. Μην εφησυχάζετε και μην αφήνετε ποτέ το τηλέφωνό σας ξαπλωμένο. Μπορεί εύκολα να το πάρει μόνο όποιος περνάει, και δεν θα το καταλάβετε μέχρι να φύγει.

Το καλύτερο αν μπορείτε να πάρετε μια σφεντόνα και να την συνδέσετε στο τηλέφωνό σας, ώστε να παραμένει κοντά σας.


4. Ενεργοποιήστε την επιλογή απομακρυσμένης πρόσβασης

προστασία του τηλεφώνου από κλοπή απομακρυσμένη πρόσβαση

Υπάρχουν εφαρμογές και λογισμικό που μπορείτε να εγκαταστήσετε και να κατεβάσετε στο τηλέφωνό σας για να σας δώσει την επιλογή να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτό από διαφορετική συσκευή, όπως έναν προσωπικό υπολογιστή ή φορητό υπολογιστή. Ακόμα κι αν ο κλέφτης αντικαταστήσει την κάρτα sim, το τηλέφωνο μπορεί να σας στείλει ειδοποιήσεις σχετικά με την τρέχουσα τοποθεσία του. Απλώς θυμηθείτε να αποκρύψετε την εφαρμογή.


5. Ενημερώστε τις αρχές εάν το τηλέφωνό σας κλαπεί

Προστατέψτε το τηλέφωνο από θήκη αναφοράς κλοπής

Αν συμβεί το χειρότερο, ενημερώστε την αστυνομία. Δώστε τους όλες τις λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς αριθμού ταυτότητας κινητού εξοπλισμού (IMEI) του τηλεφώνου σας. Ένας αριθμός IMEI είναι ένας 15ψήφιος μοναδικός κωδικός για κάθε συσκευή που παράγεται και χρησιμεύει ως δακτυλικό αποτύπωμα του τηλεφώνου.

Μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες για να παρακολουθήστε την τοποθεσία του τηλεφώνου σας μέσω των πύργων κινητής τηλεφωνίας. Αν και αυτή μπορεί να είναι η τελευταία σας λύση, εξακολουθεί να σας δίνει την ευκαιρία να ανακτήσετε τη συσκευή σας.

συμπέρασμα

Τα τηλέφωνα είναι πολύτιμα όσο κι αν κοστίζουν. Περιέχει μερικά από τα σημαντικά αρχεία, τις επαφές και τις στιγμές της ζωής σας. Και δεν θα θέλατε να καταλήξει σε λάθος χέρια.

Επομένως, πρέπει να λάβετε προληπτικά μέτρα, όπως να επιλέξετε μια διακριτικά σχεδιασμένη θήκη τηλεφώνου, να χρησιμοποιείτε ακουστικά όταν απαντάτε σε κλήσεις αντί να βγάζετε το τηλέφωνο, να παρακολουθείτε το περιβάλλον σας και να ενεργοποιείτε την απομακρυσμένη πρόσβαση. Ωστόσο, εάν κλαπεί και πιστεύετε ότι τα προσωπικά σας στοιχεία ενδέχεται να παραβιαστούν, ενημερώστε τις τοπικές αρχές ώστε να σας βοηθήσουν να τα ανακτήσετε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply