5 Έκτακτα Οφέλη από την Εφαρμογή ΤΝ

0
5 Έκτακτα Οφέλη από την Εφαρμογή ΤΝ
Από το να ζητήσετε από την Alexa και τη Siri να παίξουν το αγαπημένο σας τραγούδι μέχρι αυτοεξυπηρετούμενα ρομπότ που εξυπηρετούν ανθρώπους στο καφέ. Υπάρχουν πολλά οφέλη από την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης. Σαφώς, η τεχνητή νοημοσύνη έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας σε χρόνο μηδέν. Πολλές βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο υιοθέτησαν με επιτυχία λύσεις τεχνητής νοημοσύνης και ακμάζουν εξαιτίας τους.

Μάλιστα, σύμφωνα με Έρευνα Grand Viewτο μέγεθος της αγοράς της παγκόσμιας τεχνητής νοημοσύνης αποτιμήθηκε σε 93,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2021. Μαζί με αυτό, εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με ένα εκπληκτικό CAGR 38,1% από το 2022 έως το 2030.

Προσαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στις Επιχειρήσεις

Στον σύγχρονο κόσμο, η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται ένας νέος σωτήρας που κάνει τη ζωή πολλών ιδιοκτητών επιχειρήσεων ευκολότερη και απλούστερη. Υπήρξαν πολλές μελέτες και έρευνες που έχουν αποδείξει ότι η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται ευρέως αποδεκτή σε όλο τον κόσμο. Για να το τεκμηριώσουμε, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα εξαιρετικά γεγονότα σχετικά με την επιτυχία της AI.

  • Ο αριθμός των επιχειρήσεων που υιοθετούν την τεχνητή νοημοσύνη αυξήθηκε σημαντικά κατά 270% τα τελευταία 4 χρόνια.
  • Κάθε 3 στις 4 επιχειρήσεις δηλώνουν ότι είναι ζωτικής σημασίας να εμπιστεύονται την ανάλυση και τα αποτελέσματα της τεχνητής νοημοσύνης.
  • Το 91% των κορυφαίων επιχειρήσεων έχει ήδη συνεχείς επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη.

Συνεχίζοντας, αυτά τα γεγονότα παρουσιάζουν ουσιαστικές αποδείξεις ότι η τεχνητή νοημοσύνη αποδεικνύεται ότι είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές τεχνολογικές εξελίξεις για τις επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. Μαζί με αυτό, αυτά τα στατιστικά υπογραμμίζουν επίσης την ανάγκη γιατί η επιχείρησή σας χρειάζεται την εφαρμογή του διαφορετικούς τύπους AI.

Ακόμα κι αν αυτές οι καταστάσεις δεν σας ενθουσιάζουν αρκετά σχετικά με τα οφέλη της εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης, διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε 8 λόγους για την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στις επιχειρήσεις.

8 Εξαιρετικά οφέλη από την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις

Αναζητώντας περαιτέρω, μιλώντας σε βάθος, αυτό το ιστολόγιο θα τονίσει αποτελεσματικά τα σημαντικά οφέλη της τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να βοηθήσουν την επιχείρησή σας να φτάσει σε νέα ύψη επιτυχίας.

1. Βελτιωμένη παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα

Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη όταν χρησιμοποιείται σε επιχειρήσεις, απελευθερώνει τους υπαλλήλους από κοσμικές και επαναλαμβανόμενες εργασίες. Αυτό υπογραμμίζει το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τεχνητής νοημοσύνης ότι σας βοηθά να απαλλαγείτε από επαναλαμβανόμενες εργασίες, γεγονός που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε την ενέργεια και την παραγωγικότητά σας σε πιο σημαντικές εργασίες.

Για να τεκμηριωθεί, σύμφωνα με το μελέτη από την Accenture, η τεχνητή νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει την παραγωγικότητα σχεδόν κατά 40% ή και περισσότερο για ορισμένες επιχειρήσεις. Αυτή η αυτοματοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα τμήματα της επιχείρησής σας, όπως πωλήσεις, πληροφορική και ανθρώπινο δυναμικό.

Εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία

Πηγή εικόνας

Για να συνεχίσετε, η ενίσχυση της αποδοτικότητας και της παραγωγικότητας των εργαζομένων θα σας βοηθήσει να αυξήσετε και τη συνολική αποδοτικότητα της εταιρείας. Μαζί με αυτό, θα βοηθήσει επίσης στη μείωση του επιπλέον κόστους που ξοδεύετε στους υπαλλήλους σας για την εκτέλεση επαναλαμβανόμενων εργασιών. Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να σας βοηθήσει στην ενίσχυση του συνολικού περιθωρίου κέρδους της εταιρείας σας επίσης.

2. Βελτιωμένη παρακολούθηση

Για να πετύχετε σε οποιαδήποτε επιχείρηση, είναι απαραίτητο να παρακολουθείτε την ανάπτυξη και την απόδοση της επιχείρησής σας. Σε αυτήν την περίπτωση, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι μια προοδευτική και ακριβής προσέγγιση για την επίτευξη αυτού του στόχου. Μπορεί να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την αποτελεσματικότητα διαφόρων λειτουργικών διαδικασιών χρησιμοποιώντας σχετικές Βασικοί Δείκτες Απόδοσης.

Για να συνεχίσετε, η αποτελεσματική παρακολούθηση θα βοηθήσει την επιχείρησή σας να αποκτήσει ορισμένες ισχυρές πληροφορίες που περιγράφουν τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία. Επιπλέον, γνωρίζουμε το γεγονός ότι στις μέρες μας οι πληροφορίες γίνονται ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα των επιχειρήσεων που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της συνολικής απόδοσής τους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, με βάση τις συλλεγμένες πληροφορίες, μπορείτε να λάβετε πιο ενημερωμένες αποφάσεις και για τις μελλοντικές σας επενδύσεις. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι όλων των άλλων ανταγωνιστών.

Επιπλέον, ένας άλλος λόγος για τον οποίο η παρακολούθηση της τεχνητής νοημοσύνης θα είναι πιο αποτελεσματική είναι ότι μειώνει τον αριθμό των σφαλμάτων που μπορεί να προκύψουν κατά την παρακολούθηση και τον υπολογισμό με μη αυτόματο τρόπο. Αυτό δεν ισχύει μόνο στην περίπτωση της παρακολούθησης, εάν μιλάμε για την τεχνητή νοημοσύνη συνολικά, αλλά μειώνει επίσης τον αριθμό των σφαλμάτων που μπορεί να προκύψουν μέσω διαφόρων λειτουργιών μιας επιχείρησης. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να γίνει η επιχείρησή σας πιο αποτελεσματική και να ενισχύσει τη συνολική ανάπτυξή της.

3. Εντατικοποιημένη Μελλοντική Πρόβλεψη

Με τον ενισχυμένο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων, οι κορυφαίες επιχειρήσεις δεν περιορίζονται στα ιστορικά τους δεδομένα για να λάβουν μελλοντικές αποφάσεις. Χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη μαζί με ισχυρές γνώσεις εξωτερικών δεδομένων που θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν προγνωστική ανάλυση πιθανών μελλοντικών τάσεων.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι έχετε μια εταιρεία κατασκευής υφασμάτων και χρησιμοποιήσατε λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύσετε ποιο ρούχο πούλησατε περισσότερο σε ένα συγκεκριμένο έτος. Μαζί με αυτό, χρησιμοποιήσατε επίσης λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να κατανοήσετε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πελατών χρησιμοποιώντας εξωτερικά δεδομένα, όπως οι αναζητήσεις των ανθρώπων ή οι πρόσφατες τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μέσω των αναλυόμενων δεδομένων της AI, μπορείτε εύκολα να προβλέψετε ποια είδη θα πουλήσετε περισσότερο στο μέλλον. Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τα ίδια δεδομένα, θα αποθηκεύσετε εκ νέου τα ίδια είδη για να αποφύγετε την έλλειψη στο μέλλον και να αποκομίσετε το μέγιστο κέρδος στην επιχείρησή σας.

Μαζί με αυτό, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των αντικειμένων που δεν απαιτούνται πλέον στο απόθεμα και μπορείτε να αφαιρέσετε τα αντικείμενα για να εξοικονομήσετε επιπλέον κόστος.

Με αυτόν τον τρόπο, η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ενισχύσουν τα κέρδη τους προβλέποντας τις μελλοντικές απαιτήσεις των ανθρώπων αναλύοντας το προηγούμενο ιστορικό αγορών και την προηγούμενη συμπεριφορά των πελατών. Αυτό θα βοηθήσει στην αύξηση των συνολικών εσόδων και στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

4. Καλύτερη Διαχείριση Ταλέντου

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η διαχείριση ταλέντων δεν είναι εύκολη υπόθεση. Στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει επίσης να φροντίσετε για τη δέσμευση, τη διατήρηση και τη στρατολόγηση νέων ταλέντων των ομάδων σας. Για τη φροντίδα των υπαρχόντων ταλέντων και τη στρατολόγηση νέων, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία.

Πρώτον, στην περίπτωση των υπαρχόντων εργαζομένων, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να παρακολουθεί σταθερά την απόδοσή τους αναλύοντας τη δουλειά και την πρόοδό τους. Αυτό θα βοηθήσει τους εργοδότες να παρακολουθούν την ομάδα τους και να διασφαλίζουν ότι κάθε εργαζόμενος αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Μαζί με αυτό, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης μπορεί επίσης να βοηθήσει στη διατήρηση της αφοσίωσης των εργαζομένων, απελευθερώνοντάς τους από επαναλαμβανόμενες εργασίες και ενθαρρύνοντάς τους να χρησιμοποιήσουν το χρόνο τους για πιο παραγωγικές εργασίες. Θα τους βοηθήσει να διατηρηθούν και θα τους ενθαρρύνει να συνεχίζουν να μαθαίνουν συνεχώς κάτι νέο.

Δεύτερον, στην περίπτωση της πρόσληψης νέων υπαλλήλων, συχνά χρειάζεται να περάσετε από εκατοντάδες αιτήσεις για να βρείτε τη σωστή εφαρμογή. Αυτό σας παίρνει πολύ χρόνο, προσπάθεια και χρήμα.

Ωστόσο, η χρήση λογισμικού που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη μπορεί αυτόματα να διαχωρίσει τους υποψηφίους που ταιριάζουν με τα απαιτούμενα προσόντα και δεξιότητες, αναλύοντας τα βιογραφικά τους. Αυτό εξοικονομεί πολλά για τον υπεύθυνο προσλήψεων. Για να τεκμηριωθεί, σύμφωνα με στατιστικάοι εργοδότες που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη στη διαδικασία πρόσληψης βρήκαν ότι είναι πιο χρήσιμο με τους Υποψηφίους Προμήθειας (58%), Υποψηφίους Διαλογής (56%) και Υποψηφίων Διατροφής (55%)

Μαζί με αυτό, αυξάνει επίσης την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας πρόσληψης, η οποία μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να διαχειριστεί το ταλέντο σας πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά.

5. Αυξημένη ικανοποίηση πελατών

Οι πελάτες είναι ένας από τους πιο κρίσιμους πυλώνες από τους οποίους εξαρτάται η επιτυχία μιας επιχείρησης. Ως εκ τούτου, η φροντίδα των αναγκών και των απαιτήσεων των πελατών γίνεται μια από τις πιο ζωτικές σας ευθύνες.

Ο λόγος είναι ότι η εκπλήρωση των απαιτήσεων των πελατών θα οδηγήσει στην ικανοποίηση των πελατών που θα οδηγήσει περαιτέρω στη διατήρηση των πελατών. Επιπλέον, το υψηλό ποσοστό διατήρησης των πελατών θα συμβάλει στην αύξηση των συνολικών εσόδων και στην ανάπτυξη της εταιρείας.

6. Εξατομικευμένες συστάσεις

Σύμφωνα με α έκθεση της Accenture, το 91% των καταναλωτών δηλώνει ότι είναι πιο πιθανό να αγοράσει από επωνυμίες που παρέχουν προσφορές και προτάσεις που είναι εξατομικευμένες για αυτούς. Αυτό το γεγονός δηλώνει ξεκάθαρα ότι σήμερα οι καταναλωτές θέλουν προσωπικές συστάσεις όταν αγοράζουν από διαφορετικές επιχειρήσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση και την καταγραφή των προηγούμενων αναλύσεων του ιστορικού πελατών. Μετά την ανάλυση των δεδομένων, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει αποτελεσματικά εξατομικευμένες προτάσεις για επαναλαμβανόμενους επισκέπτες.

Ως εκ τούτου, με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες θα είναι περισσότερο αφοσιωμένοι και ενδιαφέρονται για τις αγορές από την επιχείρησή σας. Αυτό θα βοηθήσει στην απόκτηση νέων πελατών και στη διατήρηση των υφιστάμενων, γεγονός που θα βοηθήσει περαιτέρω στην ενίσχυση της συνολικής ανάπτυξης της εταιρείας.

7. Εξυπηρέτηση πελατών 24*7

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη των μηχανών, δεν κουράζονται ποτέ. Παρόμοια είναι η περίπτωση της τεχνητής νοημοσύνης. Η εισαγωγή των chatbots βοηθά τις επιχειρήσεις να είναι διαθέσιμες στους πελάτες τους τώρα 24*7.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα άμεσης υποστήριξης στους πελάτες και αυτό τους βοηθά να παραμένουν αφοσιωμένοι και ικανοποιημένοι. Μάλιστα, σύμφωνα με το κανω ΑΝΑΦΟΡΑη ζωντανή συνομιλία με ρομπότ έχει υψηλότερη ικανοποίηση πελατών από οποιοδήποτε άλλο κανάλι υποστήριξης πελατών λόγω της ταχύτητας και της φύσης της συνομιλίας.

8. Βοηθοί με τεχνητή νοημοσύνη

Με τόσες πολλές διαθέσιμες επιλογές στην αγορά, οι άνθρωποι συχνά μπερδεύονται σχετικά με το τι να αγοράσουν και τι όχι. Αυτό είναι όπου οι βοηθοί με τεχνητή νοημοσύνη ήταν μια πραγματικά καλή υποστήριξη. Ένας βοηθός με τεχνητή νοημοσύνη σάς βοηθά να δίνετε προτάσεις και μπορεί να καθοδηγήσει τους πελάτες σας σε όλο το ταξίδι αγοράς τους.

Οι βοηθοί που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη είναι ακριβώς όπως οι εικονικοί βοηθοί πωλήσεων που θα βοηθήσουν να κάνουν τις εμπειρίες εικονικών αγορών των πελατών ζωντανές και πιο αποτελεσματικές.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της εξυπηρέτησης πελατών μιας επιχείρησης, η οποία μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω στην ενίσχυση της ικανοποίησης των πελατών. Αυτό θα ωφελήσει συνολικά την εταιρεία αυξάνοντας τα συνολικά της έσοδα.

συμπέρασμα

Για να συνοψίσουμε, όλα τα παραπάνω σημεία είναι αρκετά προφανή και δικαιολογούν τα οφέλη από την εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις. Ωστόσο, αυτές είναι μόνο μερικές σταγόνες στον ωκεανό των πλεονεκτημάτων που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη στο μέλλον. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό για τις επιχειρήσεις να βάλουν στα χέρια τους την τεχνητή νοημοσύνη το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά για την ανάπτυξή τους.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply