Τι ακολουθεί για το Darktrace; Μπορεί το DARK να βγει από την ελεύθερη πτώση του στο LSE το 2022;

3
Τι ακολουθεί για το Darktrace;  Μπορεί το DARK να βγει από την ελεύθερη πτώση του στο LSE το 2022;

Η Darktrace είχε χαρακτηριστεί ως επιτυχημένη ιστορία αφού η εισαγωγή της στον Απρίλιο του 2021 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου επιταχύνθηκε κατά 98,48% μέσα σε πέντε μήνες σε τιμή αιχμής των 985 p. Ωστόσο, ερωτήματα σχετικά με το αποτίμηση της εταιρείας και η αποτελεσματικότητα προκάλεσε πτώση της μετοχής της εταιρείας κυβερνοασφάλειας. Μετά τη λήξη του επενδυτικού lock-up της DARK, η τιμή της μετοχής της εταιρείας έπεσε περαιτέρω.

Το 2022 ξεκίνησε με έναν αέρα συγκρατημένης αισιοδοξίας για το Darktrace, οπότε θα μπορούσε ο έκπτωτος άγγελος του Λονδίνου να προσφέρει πιο ελπιδοφόρα αποτελέσματα για το επόμενο έτος;

κενόΌπως μπορούμε να δούμε από την απόδοση της DARK στο LSE, η μετοχή δεν είναι σε καμία περίπτωση αποτυχία όταν εξετάζουμε τη μεγαλύτερη εικόνα. Σε σύγκριση με το ντεμπούτο του, το Darktrace έχει αυξηθεί λίγο πάνω από 27% τη στιγμή της συγγραφής.

Ωστόσο, είναι σαφές ότι η απόδοση της μετοχής έχει αμαυρωθεί από μια πτώση 57,44% από την κορύφωσή της τον Σεπτέμβριο.

«Η τιμή της μετοχής του Darktrace έχει υποχωρήσει 55% από το ανώτατο όριο των 985 π.μ. τον Σεπτέμβριο του 2021. Οι επενδυτές ήταν ξεκάθαρα υπερενθουσιασμένοι μετά τη μεγάλη IPO της τον Απρίλιο». γράφει ο Τζέιμς Ρέινολντς για το Motley Fool.

«Ενώ οι προοπτικές εσόδων και κερδών της εταιρείας βελτιώνονται, νομίζω ότι ακόμα δεν δικαιολογούν την τιμή της μετοχής. Μου αρέσει να επενδύω σε μετοχές τεχνολογίας λόγω της επεκτασιμότητας και του κρίσιμου ρόλου τους στη σύγχρονη οικονομία. Αλλά νομίζω ότι υπάρχουν μερικές άλλες επιλογές που θα ήταν καλύτερες για το χαρτοφυλάκιό μου.”

κενόΠαρά τον σκεπτικισμό του Reynolds σχετικά με την αξία του DARK, η μετοχή άνοιξε το 2022 λίγο πιο ζωντανά από το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Το Darktrace οφείλει την ανάκαμψη της περιουσίας του στο α Αύξηση 39,6% στην πελατειακή της βάση και αύξηση των εσόδων της κατά 50%. Η εταιρεία πέτυχε επίσης εντυπωσιακά αποτελέσματα στο σταθερό νόμισμα Annualized Recurring Revenue (ARR), εκ των οποίων η Darktrace ανέμενε το ARR στο τέλος του έτους να φτάσει τουλάχιστον τα 426 εκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας αύξηση άνω του 45%.

Ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης πελατειακής της βάσης, η Darktrace αναμένει ότι το οικονομικό έτος 2022 της εταιρείας θα έχει ετήσια αύξηση στο σταθερό νόμισμα ARR μεταξύ 37% και 38,5%.

Για να συμπληρώσει περαιτέρω την ανάπτυξή της, η Darktrace έχει επίσης κάνει εισόδους στην ενίσχυση της σειράς προϊόντων της και οι μετεωρολόγοι πιστεύουν ότι οι πρόσφατες καινοτομίες θα βοηθήσουν την εταιρεία να κερδίσει φρέσκο ​​έθιμο κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίσαμε να προσφέρουμε ισχυρή ανάπτυξη σε ολόκληρη τη βάση πελατών μας, το ARR και τα έσοδά μας το πρώτο εξάμηνο του 2022», δήλωσε ο CFO της Darktrace Κάθι Γκράχαμ.

«Πετύχαμε επίσης τον στόχο μας να βελτιώσουμε τα ποσοστά διαφυγής και τα καθαρά ποσοστά διατήρησης ARR τους τελευταίους έξι μήνες αξιοποιώντας την ομάδα επιτυχίας των πελατών μας και εστιάζοντας σε προγράμματα αύξησης των πωλήσεων».

Θα μπορούσε το Darktrace να ανακτήσει τις πρώην δόξες το 2022;

Παρά την πτώση κατά 55% στα τέλη του 2021, οι προοπτικές για το Darktrace μπορούν ακόμα να θεωρηθούν θετικές για το μέλλον. Η εταιρεία έχει δημιουργήσει μέση αύξηση εσόδων 50% από το 2018 και αυτή η τάση δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης σήμερα.

Τα έσοδα έχουν αυξηθεί κατά 50% το δεύτερο εξάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ενώ ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε σχεδόν κατά 40% την ίδια περίοδο. Τα επαναλαμβανόμενα έσοδα αυξήθηκαν επίσης κατά 45%.

Είναι σημαντικό ότι τα επαναλαμβανόμενα έσοδα είναι ένα βασικό σημάδι για αναδυόμενη κυβερνοασφάλεια εταιρείες επειδή υποδηλώνει ότι οι πελάτες είναι αρκετά ικανοποιημένοι ώστε να διατηρήσουν τις συνδρομές τους με την πάροδο του χρόνου.

Το βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Darktrace αναφέρεται στο κόστος των μετοχών της και στο αν ο ενθουσιασμός για την εισαγωγή της στο LSE θόλωσε τις κρίσεις των επενδυτών για τη δημιουργία μιας φούσκας γύρω από την τιμή της DARK. Σε τιμή περίπου 414 p, το DARK αναφέρεται περίπου στο επταπλάσιο των προβλεπόμενων εσόδων του για το 2021/22, και οι αναλυτές αναμένουν ότι η εταιρεία θα αναφέρει ζημιά τόσο για τα οικονομικά έτη 2022 όσο και για το 2023. Εάν η ανάπτυξη της εταιρείας δείξει σημάδια επιβράδυνσης, θα μπορούσε να είναι άσχημα νέα για την ίδια τη μετοχή.

Βραχυπρόθεσμα, η μετοχή της Darktrace μπορεί επίσης να επηρεαστεί από την ιστορική σχέση της εταιρείας με τον επιχειρηματία τεχνολογίας Mike Lynch, ο οποίος επί του παρόντος αντιμετωπίζει έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες για κατηγορίες απάτης που σχετίζονται με προηγούμενη επιχείρηση. Αν και πιστεύεται ότι ο Lynch δεν έχει πλέον καμία άμεση ανάμειξη στο Darktrace.

Καθώς συνεχίζουμε να επιταχύνουμε προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η αγορά για τις υπηρεσίες του Darktrace είναι πιθανό να γίνει μεγαλύτερη. Έχοντας αυτό υπόψη, το μέλλον φαίνεται λαμπρό για τη μετοχή – ωστόσο, μένει να φανεί πόσο διογκώθηκαν οι μετοχές της DARK το καλοκαίρι του 2021.

Ένας άλλος δείκτης ότι η Darktrace μπορεί να δει τη μετοχή της να αυξάνεται το 2022 θα μπορούσε να είναι η αναβίωση του LSE καθώς περισσότερες εισαγωγές μετοχών προσελκύουν επενδυτές στο Λονδίνο. Εταιρείες όπως η Monzo, η Raspberry Pi, η Huel και η BrewDog ενδέχεται να επιλέξουν να εισαχθούν στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου το επόμενο έτος, κάτι που θα μπορούσε να είναι μια στιγμή ορόσημο για ένα χρηματιστήριο που θέλει να γίνει δέλεαρ για σύγχρονες νεοφυείς επιχειρήσεις.

«Η Brewdog ανέβαλε την IPO της τον Οκτώβριο του 2021, η οποία θα μπορούσε τώρα να πραγματοποιηθεί το 2022 ή το 2023. Αξιωματούχοι λένε ότι η εταιρεία ακύρωσε την IPO της λόγω της πανδημίας, αλλά σημειώνουν επίσης τα σκάνδαλα γύρω από την εταιρεία εν μέσω διακρίσεων των εργαζομένων και σύγκρουσης με τους αγοραστές», σημείωσε. Ο Maxim Manturov, επικεφαλής επενδυτικών συμβουλών στη Freedom Finance Europe, τονίζοντας ότι το νέο κύμα εισαγωγών του 2022 μπορεί να συνοδεύεται από μια νέα σειρά προκλήσεων παρόμοιες με αυτές που αντιμετωπίζει η Darktrace.

Η μετοχή της Darktrace μπορεί να χτυπήθηκε στα τέλη του 2021, αλλά τα θεμελιώδη μεγέθη της παραμένουν ισχυρά. Ως μακροπρόθεσμο στοίχημα, το DARK μπορεί να αυξηθεί και να προσφέρει κάποια ανοδική αξία για τους επενδυτές.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply