Τελειοποιείτε το Pitch Deck σας; 10 Πρακτικές για Επιχειρηματίες

2
Τελειοποιείτε το Pitch Deck σας;  10 Πρακτικές για Επιχειρηματίες

Τα pitch decks είναι ένα θέμα μόνιμης συζήτησης, ανεξάρτητα από το πόσα έχουν γραφτεί για αυτά. Ως εκ τούτου, αυτό το άρθρο θα επικεντρωθεί σε 10 οδηγίες που υποστηρίζουμε για τους επιχειρηματίες. Ας ελπίσουμε ότι μπορούν να είναι καλές υπενθυμίσεις, με έμφαση στη λέξη «κατευθυντήριες γραμμές», δηλαδή, είναι καλές αλλά όχι εγγυημένες.

1) Μέγεθος – Δεδομένων των σημερινών κανόνων και των θεμελιωδών ορίων στην ανθρώπινη προσοχή, πιστεύουμε ακράδαντα σε 12-15 διαφάνειες, με οτιδήποτε άλλο στο Παράρτημα. Επίσης το πολύ τρεις πόντους ανά διαφάνεια. Συνήθως για γραφήματα δεδομένων / εικόνες > πίνακες > προτάσεις. Μπορείτε να κάνετε κάτι διαφορετικό από αυτό; Οπωσδήποτε, απλώς φροντίστε να μετρήσετε σε ποιον στέλνετε και γιατί επιλέγετε διαφορετική μορφή.

2) Διαφάνειες πυρήνα – Θα πρέπει να καλύπτει Ομάδα, Αγορά, Έλξη, Τεχνολογία, Ανταγωνιστική Τοποθέτηση, Συγκέντρωση κεφαλαίων και ενδεχομένως Μετάβαση στην Αγορά και Οικονομικά (περισσότερα για αυτό αργότερα). Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, αλλά πολλές φορές θέλετε πρώτα την ομάδα, ειδικά αν η τράπουλα προσεγγίζει κυρίως άτομα που δεν σας γνωρίζουν. Στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι η Ομάδα είναι πάντα η πιο σημαντική, ειδικά στα πρώτα στάδια.

3) Ανταγωνισμός – Ή το Competitive Positioning, συχνά αφορά παρόμοιες startups, κατεστημένους φορείς, καθώς και πιθανές μελλοντικές απειλές, λένε εταιρείες σε παρακείμενους χώρους που θα μπορούσαν να γίνουν γρήγοροι ακόλουθοι. Πολλές νεοφυείς επιχειρήσεις το δομούν ως τεταρτημόριο ή ως πίνακα.

4) Συγκέντρωση χρημάτων – Θέλετε να καλύψετε το παρελθόν, το τρέχον αίτημα, τη χρήση κεφαλαίων και ενδεχομένως τους επόμενους γύρους. Ένας καλός τρόπος είναι να τα βάλετε ως χρονοδιάγραμμα. Εάν δεν θέλετε να αποκαλύψετε όλες τις πληροφορίες εδώ εκ των προτέρων, δεν πειράζει, αλλά έχετε έναν καλό λόγο για αυτό και φροντίστε να διαχειριστείτε το διαδικτυακό σας αποτύπωμα γύρω από τη συγκέντρωση χρημάτων.

5) Μεταβείτε στην αγορά – Εάν είστε preseed and seed τότε σίγουρα θέλετε να εστιάσετε ειδικά στο Go To Market. LOI από πελάτες, αγωγός με ποσοστιαία πιθανότητα, ετήσια αξία συμβολαίου, συνολική αξία συμβολαίου – όλα για την εμφάνιση πρώιμων ενδείξεων προσαρμογής προϊόντος-αγοράς.

6) Οικονομικά – Αν είστε η σειρά Β και όχι μόνο, τότε σίγουρα θέλετε να εστιάσετε στα Οικονομικά, αφού τότε πραγματικά αρχίζει να απογειώνεται το επιχειρηματικό μοντέλο. Για εταιρείες που προσανατολίζονται στον καταναλωτή, είναι συχνά θέμα αφοσίωσης (μηνιαία ενεργή, καθημερινή δραστηριότητα, χρόνος ανά συνεδρία κ.λπ.). Για εταιρείες που προσανατολίζονται προς τις επιχειρήσεις, είναι συχνά το CAC (κόστος απόκτησης πελατών), το LTV (αξία διάρκειας ζωής) και η ανατροπή. Η ανάλυση κοόρτης είναι ένα συν.

7) Κοινό – Προσαρμόστε τις διαφάνειες είτε θα παρουσιάζετε κυρίως ζωντανά είτε θα περιμένετε να διαβαστούν. Εάν έχετε πολύ διαφορετικό κοινό για το deck, τότε σκεφτείτε να έχετε διαφορετικές εκδόσεις, όπως μια εισαγωγή και μια πλήρης τράπουλα. Ένας άλλος τρόπος είναι να διατηρήσετε ένα μόνο deck αλλά να αντιγράψετε/επικολλήσετε στα email την πιο σχετική διαφάνεια για έναν συγκεκριμένο επενδυτή.

8) Βασικοί Κίνδυνοι / Προκλήσεις – Θέλετε να προχωρήσετε πέρα ​​από ένα παραδοσιακό γήπεδο; Στη συνέχεια, αναφερθείτε κατά μέτωπο σε μια διαφάνεια τι βλέπετε είναι οι κορυφαίοι κίνδυνοι / προκλήσεις και πώς είστε / θα τους μετριάζετε. Το πιο πιθανό είναι να θέλετε να διατηρήσετε το πολύ τρία στοιχεία. Οι επιχειρηματίες που το κάνουν έχουν περισσότερες πιθανότητες να δημιουργήσουν την αφήγηση και στο Tau πιστεύουμε ότι το θετικό αποτέλεσμα της εκ των προτέρων αντιμετώπισης είναι πολύ υψηλότερο από το αρνητικό. Αφήστε το Exit Strategy να είναι σημείο συζήτησης αντί να διατυπώνεται σε διαφάνειες, εκτός εάν είστε πιο ώριμη εταιρεία, συνήθως δημοσιεύετε τη σειρά B. Σε τελική ανάλυση, η αύξηση του εγχειρήματος αφορά τα επόμενα χρόνια και όχι μια γρήγορη αναστροφή.

9) Παρακολούθηση – Τοποθετήστε το deck σας σε μια πλατφόρμα όπως το DocSend / Google Drive / Dropbox / Box. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να μοιραστείτε έναν σύνδεσμο, να ενημερώσετε το deck στα παρασκήνια και για όσους προτιμούν να έχουν ένα τοπικό αντίγραφο μπορείτε απλώς να επιτρέψετε τη λήψη. Πολλές πλατφόρμες διαθέτουν επίσης αναλυτικά στοιχεία, δηλαδή, παρακολουθείτε ποιος άνοιξε, πότε και για πόσο καιρό, ώστε να μπορείτε να κρίνετε πόσο πραγματικό είναι το ενδιαφέρον των επενδυτών.

10) Νοοτροπία – Σκεφτείτε το pitch deck σας ως την επαγγελματική σας κάρτα. Σπάνια θα σας εγγυηθεί μια επένδυση, αλλά μια κακή θα σας κοστίσει να μην συναντήσετε. Επίσης, τα VC πλημμυρίζουν από καταστρώματα και ακολουθούν ένα κλάσμα (για εμάς η αναλογία είναι 10%). Έτσι, υπάρχουν πολύ καλές πιθανότητες να μην έχετε συναντήσεις παντού – αυτό που έχει σημασία είναι να τις χορτάσετε. Στην Tau συμβουλεύουμε τους επιχειρηματίες ότι εάν έχουν (p)φαγούρα για ένα μήνα και δεν πλησιάζουν σε φύλλο όρου, ελέγξτε αν πρέπει να αλλάξετε ουσία ή στυλ.


Αρχικά δημοσιεύτηκε στο “Επενδυτής με γνώμονα τα δεδομένα», είμαι στην ευχάριστη θέση να συνεργάζομαι σε άλλες πλατφόρμες. Είμαι Διευθύνων Συνεργάτης και Συνιδρυτής της Tau Ventures με 20 χρόνια στη Silicon Valley σε εταιρείες, δικές της startup και VC funds. Αυτά είναι σκόπιμα σύντομα άρθρα που επικεντρώνονται σε πρακτικές ιδέες (το ονομάζω gl;dr — καλό μήκος, διάβασα). Πολλά από τα γραπτά μου βρίσκονται στο https://www.linkedin.com/in/amgarg/detail/recent-activity/posts και θα ενθουσιαζόμουν αν κάνουν τους ανθρώπους να ενδιαφέρονται αρκετά για ένα θέμα για να το εξερευνήσουν σε περαιτέρω βάθος. Εάν αυτό το άρθρο είχε χρήσιμες πληροφορίες για εσάς, σχολιάστε ή/και δώστε ένα like στο άρθρο και στο Η σελίδα LinkedIn της Tau Ventures, με τις δέουσες ευχαριστίες για την υποστήριξη του έργου μας. Όλες οι απόψεις που εκφράζονται εδώ είναι δικές μου.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply