Τα Πλεονεκτήματα και τα Θέματα των Χώρων Συνεργασίας (Οδηγός)

3
Τα Πλεονεκτήματα και τα Θέματα των Χώρων Συνεργασίας (Οδηγός)

Οι χώροι συνεργασίας είναι η τελευταία τάση στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά τι αφορούν; Και το πιο σημαντικό, πρέπει να σε νοιάζει;

Επί του παρόντος, εκατομμύρια επιχειρήσεις αναζητούν νέους και συναρπαστικούς τρόπους για να τα καταφέρουν καλύτερα. Ως διευθυντής επιχείρησης, αυτό είναι κάτι με το οποίο μπορείτε περισσότερο από πιθανό να σχετιστείτε.

Παραδόξως, οι χώροι συνεργασίας έχουν γίνει αγαπημένοι από τους διευθυντές επιχειρήσεων.

Τι είναι ο χώρος εργασίας;

Ο χώρος εργασίας είναι ένα κτίριο που μοιάζει με γραφείο που μοιράζονται εργαζόμενοι διαφορετικών εταιρειών.

Μέσα σε αυτό το κτίριο, οι εργαζόμενοι θα μοιράζονται γραφεία, αίθουσες συνεδριάσεων, τεχνολογικό εξοπλισμό και πολλά άλλα.

Για να χρησιμοποιήσουν αυτές τις εγκαταστάσεις, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να επιλέξουν μια θέση κράτησης εκ των προτέρων. Για παράδειγμα, εάν μια επιχείρηση θέλει να χρησιμοποιήσει μια αίθουσα συνεδριάσεων για δύο συνεχόμενες ημέρες, τότε μπορεί να το προγραμματίσει με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου coworking.

Σκεφτείτε ότι οι χώροι συνεργασίας είναι παρόμοιοι με τις βιβλιοθήκες. Είναι ανοιχτά για χρήση από οποιονδήποτε, αλλά πρέπει να έχετε ένα πρόγραμμα ιδιότητας μέλους ή προγραμματισμένη υποδοχή για να μπείτε στο κτίριο. Βγάζει νόημα? Μεγάλος.

Όσον αφορά τις συνεργαζόμενες εταιρείες, υπάρχουν πολλές διαφορετικές για να διαλέξετε που καλύπτουν διαφορετικές περιοχές σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν θέλετε διασφάλιση ποιότητας και προσιτές τιμές για την επιχείρησή σας, χρησιμοποιήστε thebrew.co.uk.

Πλεονεκτήματα του Coworking Spaces

Τώρα, ας δούμε τα συναρπαστικά πλεονεκτήματα που συνοδεύουν τους χώρους συνεργασίας:

Εξοικονόμηση κόστους

Οι χώροι συνεργασίας είναι πολύ φθηνότεροι από τα τυπικά γραφεία. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν χώρους συνεργασίας μόνο όταν τους χρειάζονται, που μπορεί να είναι 5, 10 ή 20 ημέρες το μήνα.

Αυξημένη παραγωγικότητα

Τα επίπεδα παραγωγικότητας μεταξύ των εργαζομένων θα πρέπει να ανεβαίνουν στα ύψη στους χώρους εργασίας λόγω της ανοιχτής φύσης των δωματίων. Είναι πολύ πιο εύκολο να συλλάβετε ιδέες και να συνεργαστείτε, κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου εάν είστε ιδιοκτήτης επιχείρησης που είναι παθιασμένος με τη δημιουργικότητα.

Ιδανικό για μια υγιή ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Το 2022, οι εργαζόμενοι θέλουν ένα υγιές την ισορροπία οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Ευτυχώς, οι χώροι συνεργασίας τους παρέχουν ακριβώς αυτό.

Ευκαιρίες δικτύωσης

Επειδή οι χώροι συνεργασίας μοιράζονται εκατοντάδες διαφορετικές εταιρείες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ανοίγουν την ευκαιρία δικτύωση και δημιουργία νέων επιχειρηματικών σχέσεων.

Θεωρήσεις των χώρων συνεργασίας

Φυσικά, τίποτα στη ζωή δεν είναι τέλειο – και οι χώροι συνεργασίας δεν αποτελούν εξαίρεση. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν μόνο μερικές σκέψεις που πρέπει να κάνετε.

Περισσότερος θόρυβος

Λόγω της φύσης του ανοιχτού χώρου των χώρων συνεργασίας, μπορεί να είναι αρκετά θορυβώδεις – ειδικά όταν υπάρχουν πολλές διαφορετικές εταιρείες σε αυτούς μια συγκεκριμένη ημέρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χώροι συνεργασίας συνιστώνται για καταιγισμό ιδεών και δημιουργία περιεχομένου αντί για παροχή εξυπηρέτησης πελατών.

Περιορισμένη ανάπτυξη

Εάν θέλετε να αυξήσετε τον αριθμό των υπαλλήλων σας, θα είστε περιορισμένοι εάν χρησιμοποιείτε μόνο χώρο εργασίας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι χώροι συνεργασίας συχνά έχουν ένα όριο στον αριθμό των εργαζομένων που μπορεί να φέρει σε αυτούς μια εταιρεία (π.χ. μόνο 20 εργαζόμενοι ανά φορά).

συμπέρασμα

Αυτός ο οδηγός σάς παρέχει μια σύνοψη όλων των όσων πρέπει να γνωρίζετε για τους χώρους συνεργασίας.

Εάν είστε μια σύγχρονη εταιρεία που θέλει να εξοικονομήσει κόστος, συνιστάται ιδιαίτερα να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε, ειδικά εάν δεν χρειάζεστε ένα μεγάλο γραφείο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply