Συμβουλές υγείας από επαγγελματίες αστέρες του NBA

2
Συμβουλές υγείας από επαγγελματίες αστέρες του NBA

Συμβουλές υγείας από επαγγελματίες αστέρες του NBA

Το πιο σημαντικό πράγμα για έναν αθλητή είναι η υγεία του. Ένας υγιής αθλητής είναι αυτός που παίζει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Το να γίνεις επαγγελματίας αθλητής απαιτεί πολλή σκληρή δουλειά και θυσίες για μερικά από τα πράγματα που αγαπάς να κάνεις.

Τα άτομα που είναι σωματικά δραστήρια και δεν κοιμούνται αρκετά ή ασκούνται είναι πιο επιρρεπή σε τραυματισμούς. Οι τραυματισμοί είναι ένα από τα πιο μισητά πράγματα στο επαγγελματικό πρωτάθλημα του ΝΒΑ, μόνο και μόνο επειδή είναι μια μεγάλη οπισθοδρόμηση στην καριέρα ενός αθλητή.

Οι υγιεινές συνήθειες είναι ζωτικής σημασίας εάν θέλετε να χτίσετε μια επαγγελματική καριέρα. Ακόμα κι αν δεν παίζετε επαγγελματικά στο ΝΒΑ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις συνήθειες των επαγγελματιών αθλητών για να παραμείνετε σε φόρμα και να είστε πιο υγιείς.

Στο σημερινό άρθρο, θα δούμε μερικές από τις βασικές συνήθειες σωματικής και ψυχικής υγείας των επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών και θα μάθουμε περισσότερα για τη σωστή αντιμετώπιση του σώματός μας.

Αρκετός ύπνος

Η εξισορρόπηση των καθημερινών δραστηριοτήτων και του ύπνου είναι το πρώτο πράγμα που προσπαθούν οι προπονητές να διδάξουν τους νεαρούς μπασκετμπολίστες (Διαβάστε περισσότερα για τους νεότερους παίκτες του NBA στην ιστορία εδώ).

Για πολλούς νέους, το μπάσκετ είναι σαν μια δουλειά πλήρους απασχόλησης που δεν αφήνει πολύ χρόνο για κοινωνικές συναναστροφές και σχολείο.

Η διατήρηση ενός καλού προγράμματος ύπνου είναι ζωτικής σημασίας για να είσαι πιο ενεργητικός και να δίνεις πάντα το 100% στο γήπεδο. Οι παίκτες ή οι άνθρωποι που στερούνται ύπνου δεν είναι τόσο μερικοί και συνειδητοποιημένοι όσο θα έπρεπε και δεν παίζουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Η σωματική και η ψυχική υγεία συνδέονται στενά. Ο κακός ύπνος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο κακής υγείας και η κακή υγεία μπορεί να δυσκολέψει τον ύπνο.

Η σωστή διατροφή είναι ζωτικής σημασίας

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα όταν πρόκειται για επαγγελματίες αθλητές είναι η διατροφή. Το φαγητό είναι το καύσιμο που τροφοδοτεί το σώμα σας και πρέπει να προσέχετε τον τύπο τροφής που τρώτε. Η δημιουργία μιας υγιεινής διατροφικής συνήθειας περιλαμβάνει πολλά πράγματα και είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει δίαιτα που να λειτουργεί για όλους το ίδιο.

Οι επαγγελματίες παίκτες του NBA έχουν προσαρμοσμένες δίαιτες που φτιάχνει η διατροφική τους ομάδα μετρώντας πτυχές του σώματός τους και τον στόχο που θέλουν να επιτύχουν.

Οι περισσότεροι αθλητές του NBA ακολουθούν μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες που επιτρέπει στους παίκτες να αυξήσουν το μεταβολισμό τους, να χτίσουν μυς πιο γρήγορα και να επιτύχουν ένα αδύνατο σώμα που μπορεί να χειριστεί τη σωματική επαφή.

Οι αστέρες του NBA έχουν αυστηρό πρόγραμμα γευμάτων (χωρίς να παραλείπουν το πρωινό) και είναι ο καλύτερος τρόπος για να παραμείνετε υγιείς.

Η ξεκούραση και η αποκατάσταση είναι εξίσου σημαντική με την προπόνηση

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι όσο περισσότερο ασκούνται τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουν. Αλλά αν ακολουθήσουμε κάποιες από τις ρουτίνες προπόνησης από επαγγελματίες παίκτες του NBA, μπορούμε να δούμε ότι όλοι έχουν μια μέρα για ξεκούραση και μυϊκή αποκατάσταση.

Ας δούμε πώς αναρρώνει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς από σκληρές προπονήσεις ή μετά από αγώνες.

  • Κοιμηθείτε από 7-10 ώρες
  • Η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας και γι’ αυτό το νερό είναι σημαντικό για την ημέρα της ξεκούρασης
  • Τρώτε πιο ελαφριά φαγητά
  • Θερμότητα, πάγος και συμπίεση
  • Χρόνος ησυχίας 30 λεπτά (η ψυχική χαλάρωση είναι πολύ σημαντική)
  • Διατάσεις (το τέντωμα βοηθά στην απόδοση και θα σας ανακουφίσει από τον πόνο στους μύες σας)
  • Rolling αφρού / Self-Myofascial Release

Κάθε άτομο θα βρει τον δικό του μοναδικό τρόπο ξεκούρασης και χαλάρωσης. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει να διαβάζουν ένα καλό βιβλίο, ενώ σε κάποιο άλλο θα αρέσει να παίζει στο PlayStation τους – και οι δύο είναι εξαιρετικοί τρόποι για να ξεκουραστείτε και να νιώσετε χαλαροί. Απλώς βεβαιωθείτε ότι αυτό δεν προκαλεί προβλήματα όταν είναι ώρα να επιστρέψετε στην προπόνηση ή αφήστε το να ξεπεράσει τη σημασία της διατήρησης άλλων υγιεινών δραστηριοτήτων. Για παράδειγμα, εάν παίζετε στο PlayStation για ώρες τη φορά, αγοράστε Λαβές χειριστηρίου Lizard Skins για να διασφαλίσετε ότι δεν θα προκαλέσετε ζημιά στα χέρια σας – απορροφά τον ιδρώτα, ώστε τα χέρια σας να μην κινδυνεύουν να ερεθίσουν ή να νιώσουν πόνο.

Ψυχική υγεία

Ζούμε σε έναν δυναμικό κόσμο όπου το άγχος είναι κοινό στις καθημερινές μας δραστηριότητες. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχική μας υγεία και το ίδιο ισχύει και για τους αθλητές του NBA. Οι περισσότεροι επαγγελματίες παίκτες αντιμετωπίζουν πολύ άγχος από τους αγώνες, από την προπόνηση, από τους οπαδούς και πολλά άλλα, και χρειάζεστε μια ισχυρή προσωπικότητα για να χειριστείτε όλα τα πράγματα που έχετε μπροστά σας.

Keyon Dooling νοσηλεύτηκε και ουσιαστικά τερμάτισε την καριέρα του στο ΝΒΑ μόνο και μόνο επειδή υπέφερε από παρανοϊκές παραισθήσεις και παραισθήσεις.

Ο ίδιος πιστώνει τη θεραπεία ψυχικής υγείας που του έσωσε τη ζωή και τώρα είναι πίσω στο ΝΒΑ αλλά με διαφορετικό ρόλο. Τώρα είναι ο σύμβουλος ευεξίας στο Πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας και Ευεξίας του NBA.

Οι επαγγελματίες αθλητές του NBA λένε ότι η ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντική. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η ψυχική και η σωματική σας υγεία συνδέονται.

Πρέπει να παραμείνετε δραστήριοι, να πίνετε λογικά και να τρώτε καλά εάν θέλετε να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία. Είναι επίσης καλό να μιλάτε για το πώς νιώθετε και πώς συναναστρέφεστε με τους φίλους και την οικογένειά σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply