Πώς το Blockchain θα μπορούσε να διακόψει τη δευτερεύουσα αγορά κινητών τηλεφώνων

0
Πώς το Blockchain θα μπορούσε να διακόψει τη δευτερεύουσα αγορά κινητών τηλεφώνων

Η τεχνολογία Blockchain γίνεται σιγά-σιγά μια προηγμένη μορφή εξοπλισμού που κάνει τα κύματα σε πολλές βιομηχανίες. Ειδικότερα, η ελκυστικότητά του για κινητές συσκευές σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν καλύτερη ικανότητα να ελέγχουν τα διαδικτυακά δεδομένα και τα ψηφιακά τους πρόσωπα. Επιπλέον, η ασφάλειά τους θα αισθάνεται πιο αυστηρή λόγω των δυνατοτήτων blockchain να διατηρεί τους χρήστες σε επαφή με τα τηλέφωνά τους ακόμα και όταν το χάσουν.

Ωστόσο, με τα χρόνια οι φορητές συσκευές ήταν διαχρονικές με την παρουσία τους στην αγορά από δεύτερο χέρι. Η δυνατότητα πώλησης σε συσκευές που εξακολουθούν να είναι τόσο λειτουργικές όσο το επόμενο τηλέφωνο τους δίνει τη δυνατότητα να διαρκέσουν για χρόνια με αρκετούς χρήστες, σε σημείο που να γίνεται πρακτικά άχρηστο.

Αυτή η αγορά είναι διαθέσιμη αυτή τη στιγμή με τις παραδοσιακές φορητές συσκευές που έχουμε συνηθίσει στην τρέχουσα κοινωνία, αλλά η ανάπτυξη της τεχνολογίας blockchain θέτει σε κίνδυνο την αγορά των μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων λόγω του πόσο προηγμένη είναι η τεχνολογία;

Εδώ εξετάζουμε περαιτέρω την τεχνολογία και εάν θα διακόψει την αγορά με την οποία γνωρίζαμε τόσο πολύ. Ειδικότερα, εξετάζουμε 2 πτυχές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν.

Ασφάλιση κινητών τηλεφώνων

Όταν σκεφτόμαστε την ασφάλιση για οποιαδήποτε πτυχή της ζωής, είτε πρόκειται για φορητή συσκευή είτε για αυτοκίνητο, υπάρχουν 2 πτυχές αυτού που συνθέτουν το κόστος της ασφάλισης. σοβαρότητα και συχνότητα. Όσον αφορά τη σοβαρότητα, εξετάζει πόσο δαπανηρή θα μπορούσε να είναι η αξίωση και η συχνότητα εξετάζει πόσες φορές θα μπορούσε να διεκδικηθεί το ασφαλισμένο αντικείμενο.

Το ζήτημα που έρχεται με τη συχνότητα είναι ότι οι αξιώσεις περιορίζονται στον αριθμό των φορών που μπορούν να υποβληθούν. Η υποβολή αξίωσης υποδηλώνει επίσης ότι η συσκευή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Επομένως, η συχνότητα ενός τηλεφώνου για το οποίο γίνεται αξίωση περιορίζεται σε μόνο μία.

Για σοβαρότητα, σχετίζεται με την πραγματικότητα του μέγιστου κόστους για την αντικατάσταση ενός κινητού τηλεφώνου – αυτή είναι η τιμή ενός ολοκαίνουργιου τηλεφώνου που είναι το μέγιστο κόστος της ασφάλισης. Με τον ίδιο τρόπο που η αξία ενός αυτοκινήτου υποτιμάται με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο συμβαίνει και με ένα κινητό. Αυτό θέτει το ερώτημα, γιατί θα πληρώνατε την ίδια μηνιαία τιμή του τηλεφώνου τον μήνα 1, σε σύγκριση με τον μήνα 18;

Λοιπόν, πώς μπορεί το blockchain να διακόψει αυτές τις διαδικασίες; Το TessaB είναι ένα οικοσύστημα που βασίζεται σε blockchain που αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές αγοράζουν και πωλούν κινητές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα «δεξαμενών κινδύνου» που τους βοηθούν να κατανοήσουν καλύτερα την κατάσταση του τηλεφώνου.

Θα έχουν πρόσβαση σε λεπτομέρειες όπως πόσα «κεφάλαια» παραμένουν στο pool, ποιες αξιώσεις έχουν κατατεθεί εναντίον του και ποιες χρεώσεις έχουν εισπραχθεί από τα σπασμένα τηλέφωνα. Στο τέλος της διάρκειας ζωής της πισίνας, εάν απομένουν χρήματα από αυτό θα διανεμηθούν μεταξύ των συμμετεχόντων που δεν υπέβαλαν αξίωση έναντι της συσκευής.

Βαθμοί φορητών συσκευών

Ποιες πτυχές θα λαμβάνατε υπόψη κατά τη βαθμολόγηση της κατάστασης μιας κινητής συσκευής; Τι ιδιότητες θα είχε ένα τηλέφωνο κατηγορίας Α, σε σύγκριση με ένα τηλέφωνο κατηγορίας Γ; Στην κανονική αλυσίδα των κατόχων κινητών τηλεφώνων, θα έχουν την τάση να εξετάζουν περισσότερο το κοινό τους και να παρέχουν το δικό τους σύστημα βαθμολόγησης για μεταχειρισμένες συσκευές με βάση το τι είναι διατεθειμένο να πληρώσει το κοινό. Εξαιτίας αυτού, τα συστήματα βαθμολόγησης μπορεί να είναι σχετικά μεροληπτικά.

Με την τεχνολογία blockchain TessaB, θα παρέχουν στους χρήστες αρχεία τηλεφώνων και θα παρέχουν πληροφορίες με βάση την κατάσταση και τη λειτουργικότητά τους. Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις σχετικά με το ποιο τηλέφωνο θα ήταν καλύτερο να αγοράσουν. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα είναι καλά ενημερωμένοι για το ποια τηλέφωνα είναι καλύτερα ή σε λογική κατάσταση. Δεν θα υπάρχουν πλέον προκατειλημμένα συστήματα βαθμολόγησης ή βαθμολόγησης που μπορούν να χειραγωγήσουν την πραγματική κατάσταση του τηλεφώνου και να είναι πιο ωφέλιμα για τον πωλητή.

Τελικές σκέψεις

Οι τεχνολογίες αναπτύσσονται συνεχώς με γρήγορους ρυθμούς, με μοναδικό σκοπό να βελτιώσουμε τον τρόπο ζωής μας και να κάνουμε τα πράγματα πιο εύκολα για εμάς. Το blockchain στη βιομηχανία κινητής τηλεφωνίας είναι πιθανό να φέρει πολλά θετικά και όπως μπορούμε να δούμε, μπορεί να υπάρχουν πολλά οφέλη για τους χρήστες στη δευτερογενή αγορά κινητής τηλεφωνίας. Όχι μόνο θα είναι σίγουροι ότι παίρνουν ένα ποιοτικό μεταχειρισμένο προϊόν, αλλά αφήνει και τον έλεγχο στα χέρια τους.

Αυτό σημαίνει ότι η δύναμη δεν ανήκει πλέον στον πωλητή στην αγορά. Οι αγοραστές θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο σε αυτό που αγοράζουν και θα είναι σίγουροι ότι, παρόλο που γνωρίζουν ότι η συσκευή δεν είναι σε πλήρη κατάσταση, θα πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τα χρήματά τους.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply