Πώς να προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις στο Κολέγιο;

1
Πώς να προετοιμαστείτε για τις εξετάσεις στο Κολέγιο;

Οι εξετάσεις είναι μια από τις πιο δύσκολες και περίπλοκες προκλήσεις για κάθε μαθητή. Ωστόσο, είναι αναπόφευκτο γιατί κάθε εξέταση είναι μια λογική σύνοψη μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Δείχνει πόσο καλές είναι οι δεξιότητες και οι γνώσεις ενός μαθητή αυτή τη στιγμή. Μερικές εξετάσεις βοηθούν να μπεις σε κολέγιο ή πανεπιστήμιο. Ορισμένες από αυτές απλώς αντικατοπτρίζουν το τρέχον επίπεδο μαθησιακής ικανότητας. Σε κάθε περίπτωση, οι εξετάσεις προκαλούν πολύ άγχος στους μαθητές.

Πολλοί μαθητές δεν ξέρουν πώς να προετοιμαστούν σωστά για τις εξετάσεις και γι’ αυτό αναζητούν διάφορες λύσεις στο Διαδίκτυο. Μερικοί άνθρωποι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ένα καλό ιστοσελίδα διόρθωσης δοκιμίου γιατί οι ειδικοί του μπορούν να τους παρέχουν χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για το πώς να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις. Το ενημερωτικό μας άρθρο έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες συστάσεις από επαγγελματίες συγγραφείς και είμαστε έτοιμοι να μοιραστούμε τα αποτελέσματά μας μαζί σας. Διαβάστε παρακάτω για να αποκτήσετε εμπειρία σε αυτό το κρίσιμο θέμα.

Ξεκινήστε έγκαιρα τις προετοιμασίες

Δεν πρέπει να χάσετε ούτε μια μέρα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας σας. Πολλοί μαθητές ξεκινούν την προετοιμασία τους περίπου 2 εβδομάδες πριν από την αναμενόμενη εξέταση. Είναι κακή τάση γιατί θα πρέπει να επαναλάβετε τα υλικά για ολόκληρο το εξάμηνο. Γι’ αυτό θα πρέπει να ξεκινήσετε περίπου ένα μήνα πριν από αυτή τη σοβαρή πρόκληση. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο1

Ασκηθείτε τακτικά

Φυσικά, πρέπει να εργάζεστε σκληρά όλη την ώρα. Φροντίστε να διαπρέψετε σε όλες τις απαραίτητες δεξιότητες και να επαναλάβετε όλα τα απαραίτητα θέματα που σχετίζονται με τις εξετάσεις σας. Δημιουργήστε ένα ευέλικτο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει πάντα τουλάχιστον 2-3 ώρες εξάσκησης στις εξετάσεις.

Βουρτσίστε τη γραμματική σας

Είναι απαραίτητο να φροντίσετε τις γραμματικές σας δεξιότητες. Απλώς όλα τα τεστ και οι εξετάσεις περιλαμβάνουν γραφή. Σημαίνει ότι θα πρέπει να γράψετε ένα δοκίμιο, το οποίο είναι απαλλαγμένο από κάθε είδους λάθη. Συχνά, οι μαθητές έχασαν βασικούς βαθμούς μόνο και μόνο επειδή έκαναν πολλά γραμματικά και ορθογραφικά λάθη. Γι’ αυτό χρειάζεται να επαναλαμβάνετε τουλάχιστον 1-2 ενότητες από το πρακτικό σας εγχειρίδιο κάθε μέρα.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόζετε πούλια γραμματικής κάθε φορά που γράφετε τις εργασίες σας. Βοηθούν στον εντοπισμό των επόμενων λαθών:

  • Γραμματική;
  • Ορθογραφία;
  • Σημεία στίξης;
  • Επιλογή λέξης;
  • Στυλιστική.

Φροντίστε να απομνημονεύσετε τα τυπικά λάθη σας. Βοηθά στην αποφυγή τους μετά.

Βεβαιωθείτε ότι τα κείμενά σας είναι ευανάγνωστα

Πολλοί μαθητές αποτυγχάνουν στο γραπτό μέρος των εξετάσεων τους λόγω κακής αναγνωσιμότητας. Εάν δεν θέλετε να χάσετε βασικούς βαθμούς, αποφύγετε τυπικά λάθη που μειώνουν την αναγνωσιμότητα. Αυτά είναι:

  • Πολύ μεγάλες προτάσεις και παράγραφοι.
  • Πολλά κλισέ και στερεότυπα.
  • Υπερχρήση της παθητικής φωνής.
  • Υπερ-εξηγήσεις?
  • Η χρήση ορολογίας, τεχνικών όρων, αργκό κ.λπ.

Περάστε προηγούμενες εξετάσεις

Δεν χρησιμοποιούν όλοι οι μαθητές την ευκαιρία να περάσουν τις εξετάσεις που έγιναν νωρίτερα. Είναι μεγάλη παράλειψη. Οι προηγούμενες εκδόσεις είναι συνήθως σε ανοιχτή πρόσβαση. Βρείτε τα και περάστε τακτικά. Παρόλο που οι ερωτήσεις θα διαφέρουν, οι κύριοι σκοποί και η δομή παραμένουν οι ίδιες.

Ελέγξτε τον χρόνο σας

Όταν ο χρόνος τελειώνει, βιαζόμαστε, οι σκέψεις μας τρέχουν πέρα ​​δώθε, δεν είμαστε συγκεντρωμένοι και πολλές φορές είμαστε υπερβολικά ενθουσιασμένοι. Αυτά τα «συμπτώματα» οδηγούν σε πολλά λάθη. Δύσκολα θα τα είχαμε φτιάξει αν είχαμε αρκετό χρόνο. Γι’ αυτό πρέπει να το ελέγχετε τέλεια!

Μπορείτε να περάσετε προηγούμενες εξετάσεις. Αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία να μάθετε πόσο γρήγορα περνάτε όλα τα στάδια. Ορίστε ένα χρονόμετρο για κάθε στάδιο και ορίστε πόσο καλοί είστε. Δώστε προσοχή στις πιο ενοχλητικές πτυχές. Ελέγξτε πόσο χρόνο ξοδεύετε για διόρθωση, επεξεργασία, υπολογισμό, εγγραφή κ.λπ. Προσαρμόστε το χρόνο σας εάν είναι απαραίτητο. Εφαρμόστε διάφορες τεχνικές και μεθόδους. Για παράδειγμα, απαντήστε πρώτα στις πιο εύκολες ερωτήσεις. Μετά, θα έχετε αρκετό χρόνο για να αντιμετωπίσετε τα περίπλοκα.

Καλόν ύπνο

Πρέπει να κοιμάσαι καλά και αρκετά. Κάντε μια τακτική ρουτίνα όταν κοιμάστε 8-10 κάθε μέρα. Όσες εργασίες κι αν έχετε, μην εξαντλείτε τον εαυτό σας γιατί δεν θα μπορέσετε να ολοκληρώσετε τις πιο απλές εργασίες εγκαίρως.

Λάβετε υπόψη ότι δεν εννοούμε το βράδυ πριν από τις εξετάσεις. Αν εξουθενώσατε τον εαυτό σας πολλές εβδομάδες στη σειρά, μια νύχτα δεν θα σας σώσει. Βεβαιωθείτε ότι έχετε υγιεινά προγράμματα ύπνου όλη την ώρα!

Χρησιμοποιήστε την Προσαρμοσμένη Βοήθεια

Μπορείτε να αποκομίσετε ορισμένα οφέλη εάν συνεργαστείτε με έναν αξιόπιστο ιστότοπο προσαρμοσμένης διόρθωσης. Όταν οι συγγραφείς σας ολοκληρώσουν ένα δοκίμιο για εσάς, διαβάστε το προσεκτικά. Προσπαθήστε να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο ο ειδικός έχει καλύψει ένα σπουδαίο θέμα. Κρατήστε σημειώσεις και προσπαθήστε να τις χρησιμοποιήσετε στα δικά σας χαρτιά. Όταν έρθει η ώρα, θα οπλιστείτε με τις σωστές συμβουλές για να γράψετε ένα τέλειο δοκίμιο για τις εξετάσεις σας.

Τυλίγοντας

Κάθε εξέταση πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη. Φροντίστε να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για να εξασκήσετε όλες τις δεξιότητές σας και να επαναλάβετε όλα τα θέματα. Ελέγξτε τον χρόνο σας, εξασκηθείτε πολύ, κοιμηθείτε αρκετά και σίγουρα θα περάσετε τέλεια τις εξετάσεις σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply