Πώς να μετριαστεί ο κίνδυνος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο σε ψηφιοποιημένες επιχειρήσεις;

0
Πώς να μετριαστεί ο κίνδυνος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο σε ψηφιοποιημένες επιχειρήσεις;

Στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο της κυβερνοασφάλειας, δεν αρκεί πλέον να γνωρίζουμε τους κανόνες σε αυτό το οικοσύστημα, αλλά είναι ύψιστης προτεραιότητας για τις επιχειρήσεις να είναι προληπτικές προκειμένου να παραμείνουν μπροστά από το παιχνίδι. Η διαρκώς αυξανόμενη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένου του Διαδικτύου των πραγμάτων, του υπολογιστικού νέφους και της τεχνητής νοημοσύνης σε πολλές πτυχές της επιχείρησης έχει οδηγήσει στην αυξανόμενη συνδεσιμότητα όλων των ειδών που ουσιαστικά αποτελούν απειλή για την ασφάλεια, την προστασία δεδομένων και τη συμμόρφωση των εταιρειών.

Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ασφάλεια της υποδομής γενικά, και η προστασία από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και ειδικότερα από διαρροές δεδομένων, δεν μπορούν να αποτελέσουν εκ των υστέρων σκέψη. Στον γρήγορο και ψηφιακά συνδεδεμένο κόσμο, δεν μπορούν πλέον να αντιμετωπιστούν με ένα όραμα σήραγγας και την παραδοσιακή ad hoc προσέγγιση.

Πώς οι οργανισμοί θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο ακούσια;

Ανάμεσα στις εντολές του κλάδου, τις κανονιστικές συμμορφώσεις, τις αυξανόμενες απαιτήσεις της επιχείρησης και το χάος που προκύπτει από την υποστήριξη πολλών συσκευών και συστημάτων λογισμικού, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να μετριαστούν οι κίνδυνοι που σχετίζονται με την πρόσβαση στον πολύπλοκο επιχειρηματικό κόσμο. Επομένως, είναι σημαντικό, τώρα περισσότερο από ποτέ, για τις εταιρείες να κοιτάξουν πέρα ​​από το θόρυβο και να εντοπίσουν και να μετριάσουν έξυπνα τις απειλές στον κυβερνοχώρο με τη διευκόλυνση ενός ειδικευμένου εταιρεία δοκιμών ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.

Μερικοί από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που οι οργανισμοί μπορεί να μην γνωρίζουν καν.

Κακόβουλες εσωτερικές απειλές – ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος που μπορεί να απολύθηκε πρόσφατα με πρόσβαση σε εταιρικά αρχεία ή δεδομένα, μπορεί να προσπαθήσει να κλέψει ευαίσθητες πληροφορίες για προσωπικό όφελος.

Αθελητικοί μυημένοι – Τις περισσότερες φορές, οι χάκερ και οι παράγοντες απειλών μπορούν να εισέλθουν στα συστήματα μέσω phishing, ορφανών λογαριασμών, ψαρέματος με δόρυ και κακού κωδικού πρόσβασης των εργαζομένων.

Υπερβολική πρόσβαση – οι εταιρείες τείνουν να αντιμετωπίζουν αυτήν την πρόκληση όταν δεν τηρούν την αρχή των ελάχιστων προνομίων και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία έχουν περισσότερη πρόσβαση στα δεδομένα της εταιρείας από ό,τι χρειάζεται.

Εσφαλμένες διαμορφώσεις – Είναι ανησυχητικό να σημειωθεί ότι ένα απλό λάθος στη διαμόρφωση μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική ανεπιθύμητη πρόσβαση στο εταιρικό σύστημα. Σύμφωνα με την Gartner, σχεδόν το 95 τοις εκατό των παραβιάσεων του τείχους προστασίας είναι αποτέλεσμα εσφαλμένων διαμορφώσεων του τείχους προστασίας και όχι λόγω του ελαττώματος στο ίδιο το τείχος προστασίας.

Επιθέσεις ωμής βίας – με την εξάπλωση και την πρόοδο της τεχνολογίας, αυτός ο τύπος απειλής γίνεται πιο συχνός. Οι χάκερ και οι κακόβουλοι παράγοντες απειλών εισέρχονται στο σύστημα παρεμποδίζοντας τους κωδικούς πρόσβασης μέχρι να μαντέψουν τον σωστό και πιο πρόσφατα χρησιμοποιούν ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο για να σπάσουν τους κωδικούς πρόσβασης για αυτούς.

Αντιμετώπιση απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Καθώς ο αριθμός και η ένταση αυτών των απειλών αυξάνονται καθημερινά, είναι σχεδόν αδύνατο για τις εταιρείες να εντοπίσουν ή να ανακαλύψουν τους κινδύνους για την υποδομή τους, πόσο μάλλον να τους μετριάσουν προληπτικά. Με τη βοήθεια και την υποστήριξη του α εταιρεία δοκιμών ασφάλειας στον κυβερνοχώροοι οργανισμοί είναι σε θέση να προσαρμόσουν και να ταξινομήσουν τις απειλές ως προς τον αντίκτυπο και την προτεραιότητά τους, ενώ έχουν επίσης στη διάθεσή τους έκθεση πιθανών κινδύνων για τη διερεύνηση και την αποκατάστασή τους.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply