Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες μοιράζονται τα προσωπικά τους χόμπι και πώς τους βοηθούν να γίνουν καλύτεροι ηγέτες.

2
Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες μοιράζονται τα προσωπικά τους χόμπι και πώς τους βοηθούν να γίνουν καλύτεροι ηγέτες.

Τα χόμπι δεν είναι μόνο υπέροχα για να περάσετε χρόνο ή να βοηθήσετε στην ανακούφιση από το άγχος, αλλά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να γίνετε καλύτερος ηγέτης και πιο ολοκληρωμένο άτομο. Ζητήσαμε από επιτυχημένους επιχειρηματίες να μοιραστούν τα προσωπικά τους χόμπι και πώς τους βοηθούν συγκεκριμένα να γίνουν καλύτεροι ηγέτες ομάδων.

1) Διαβάζοντας αυτοβιογραφίες

Daniel Bari, αντιπρόεδρος της Dreamland Jewelry μοιράζεται ότι του αρέσει να διαβάζει αυτοβιογραφίες ως χόμπι και τείνει να παίρνει σημαντικά αποσπάσματα από τον καθένα για να τα συγκρίνει με τη δική του ζωή. «Λατρεύω μια καλή αυτοβιογραφία και να μπορώ να ρίξω μια ματιά στη ζωή κάποιου άλλου. Είναι ένα συναρπαστικό συναίσθημα να γνωρίζεις κάποιον διαβάζοντας μόνο ένα βιβλίο και να μπορείς να έχεις ένα εντελώς διαφορετικό όραμα για αυτόν στο μυαλό σου μετά την ανάγνωση.

Μου αρέσει να παίρνω ένα απόσπασμα ή ένα μάθημα ζωής από κάθε βιβλίο γιατί βρίσκω ότι υπάρχουν πάντα λόγια σοφίας στις αυτοβιογραφίες, καθώς πολλοί από αυτούς που τα έχουν γράψει είχαν μια πολύχρωμη ζωή. Θεωρώ επίσης ότι η πράξη της ανάγνωσης με βοηθά να γίνω καλύτερος εργαζόμενος, επειδή μπορώ να διατηρώ πληροφορίες πολύ καλύτερα, και επίσης βρίσκω το λεξιλόγιό μου πολύ καλύτερο, κάτι που είναι χρήσιμο όταν γράφετε email όλη την ημέρα.

Η ανάγνωση αυτοβιογραφιών με βοηθά να γίνω καλύτερος ηγέτης γιατί μπορώ να λάβω τα θετικά μηνύματα σχεδόν από οποιοδήποτε βιβλίο και επίσης τείνω να έχω περισσότερη ενσυναίσθηση προς τους άλλους. Νομίζω ότι είναι εύκολο να κρίνω κάποιον χωρίς να τον γνωρίζω πραγματικά και το να διαβάζω για τη ζωή κάποιου με βοηθά να είμαι λιγότερο επικριτικός και να έχω λιγότερες προκαταλήψεις. Ως ηγέτης, αυτή είναι μια πραγματικά σημαντική δεξιότητα που πρέπει να έχετε, επειδή τείνετε να συμπονάτε περισσότερο με τους άλλους, καθώς και να ακούτε και να κατανοείτε πολύ καλύτερα τις ανάγκες της ομάδας σας».

2) Κολύμβηση

Η κολύμβηση δεν είναι μόνο ένα καλό άθλημα και άσκηση, αλλά βοηθά επίσης τη Sarah Robertson, διευθύνουσα σύμβουλο στο The Arbors Assisted Living, να είναι καλύτερος αρχηγός ομάδας. «Μου αρέσει πολύ η κολύμβηση ως μορφή άσκησης, αλλά και η χαλάρωση. Δεν είμαι σε καμία περίπτωση ειδικός κολυμβητής, απλά μου αρέσει να βρίσκομαι σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον για μερικές ώρες κάθε μέρα και να είμαι μόνος με τις σκέψεις μου.

Όταν είσαι επιχειρηματίας, μερικές φορές είσαι πολύ απασχολημένος για να μπορείς να σκεφτείς πραγματικά όλες τις υπέροχες ιδέες που τρέχουν στο μυαλό σου. Η κολύμβηση μου επιτρέπει να χαθώ στη σκέψη και να μπορώ να έχω μερικές υπέροχες ιδέες για την παρέα. Το κολύμπι με κρατά επίσης σωματικά δραστήριο, κάτι που είναι εξαιρετικό για την υγεία μου. Βρίσκω ότι σηκώνομαι καθημερινά με ένα έντονο βήμα στο βήμα μου και είμαι καλύτερα προετοιμασμένος να ανταποκριθώ στη μέρα. Επίσης, διαπιστώνω ότι έχω λιγότερο άγχος όταν κολυμπάω συχνά, καθώς κάνω κάτι που αγαπώ, που με βοηθά να κρατάω την ευημερία μου υπό έλεγχο. Με βοηθάει πραγματικά να είμαι καλύτερος ηγέτης κάθε μέρα».

3) Μαγείρεμα περίπλοκων γευμάτων

Το μαγείρεμα μπορεί να χρειαστεί πολλή εξάσκηση για να μπορέσεις να κάνεις κάθε βήμα σωστά, όπως έκανε η Karen Lee Έξυπνο Ρομποτικό Σπίτι λέει ότι είναι αυτό που την κρατά αιχμηρή. «Το να μαγειρεύεις περίπλοκα και υψηλής ποιότητας γεύματα απαιτεί πολλή υπομονή και επιμονή, και οι δύο δεξιότητες που απαιτούνται για να διευθύνεις επίσης μια εταιρεία. Το να είσαι σχολαστικός είναι κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τις λεπτομέρειες για κάτι, γι’ αυτό μου αρέσει να μαγειρεύω συχνά. Θεωρώ ότι παραμένω πιο συγκεντρωμένος και μπορώ να επικεντρωθώ σε μικρά ζητήματα που θα μπορούσαν να μετατραπούν σε κάτι μεγαλύτερο.

Με το μαγείρεμα υψηλής ποιότητας, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η παρουσίασή σας θα σταματήσει να εμφανίζεται επειδή αυτό παρουσιάζετε στην οικογένεια και τους φίλους σας. Ακριβώς όπως στη δουλειά, όταν χρειάζεται να το παρουσιάσετε σε άλλους επαγγελματίες της επιχείρησης, θέλετε το τελικό σας αποτέλεσμα να είναι τέλειο. Όταν νοιάζεσαι για τα μικρά πράγματα, καταλήγεις να είσαι καλύτερος ηγέτης γιατί καταβάλλεις μεγάλη προσπάθεια για να πετύχεις τα αποτελέσματα που θέλεις».

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply