Μπορούν 2 iPhone να φορτίζονται μεταξύ τους;

1
Μπορούν 2 iPhone να φορτίζονται μεταξύ τους;

Τον τελευταίο καιρό, έχουμε συνειδητοποιήσει τα περισσότερα smartphones» δυνατότητες ασύρματης φόρτισης. Αυτή η τάση δεν παραλείπει την Apple καθώς τα iPhone μπορούν επίσης να φορτιστούν ασύρματα μέσω ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής χρησιμοποιώντας είτε Πακέτο MagSafe ή έναν φορτιστή Qi.

Ωστόσο, αυτά τα προϊόντα έχουν επίσης δυνατότητα ασύρματης αντίστροφης φόρτισης, πράγμα που σημαίνει ότι τα iPhone με αυτήν τη λειτουργία ενδέχεται να φορτίζουν άλλες συσκευές όπως iPhone, AirPods και ακόμη Πακέτα MagSafe.

Πολλοί χρήστες iPhone κάνουν την ερώτηση “μπορούν τα iPhone να φορτίζουν το ένα το άλλο;αλλά η Apple παρέμεινε σιωπηλή σχετικά με τη λειτουργία στην αρχή, ίσως επειδή το στοιχείο είναι αρκετά περιορισμένο και ελπίζει να το βελτιώσει στο μέλλον. Αλλά αυτό έχει παρατηρηθεί σε πολλές συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένων των Samsung, Redmi, Vivo και μερικών ακόμη.

Η αναβάθμιση αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε ένα έγγραφο υποστήριξης που απαιτείται από την FCC πριν από την κυκλοφορία του iPhone 12, όταν η Apple ανακοίνωσε τη λειτουργία αντίστροφης ασύρματης φόρτισης που αναμένεται να συμπεριληφθεί στη συσκευή. Ωστόσο, τίποτα δεν ειπώθηκε για αυτό το χαρακτηριστικό μετά από αυτό.

Τελικά, η λειτουργικότητα έγινε πραγματικότητα μετά την κυκλοφορία του Πακέτο μπαταριών MagSafe τον Ιούλιο του 2021, όπως το MagSafe pack φορτίζεται όταν ένα συνδεδεμένο iPhone είναι συνδεδεμένο στο πακέτο.

Αν και το Battery Pack δεν ανέφερε αυτή τη δυνατότητα στις λεπτομέρειες του, το MagSafe χρησιμοποιεί την ηλεκτρική ενέργεια του iPhone για να επαναφορτίσει την μπαταρία του καθώς το iPhone φορτίζει.


Πώς λειτουργεί η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση

Αντίστροφη ασύρματη φόρτιση 1

Αυτή η καινοτόμος λειτουργία σάς επιτρέπει να φορτίζετε άλλες συσκευές ασύρματα χρησιμοποιώντας το smartphone σας, όπως λέει και το όνομα. Το gadget σας μετατρέπεται σε ασύρματο φορτιστή, επιτρέποντας σε άλλες συσκευές ή αξεσουάρ να χρησιμοποιούν ηλεκτρομαγνητική επαγωγή για να αντλούν ενέργεια από την μπαταρία σας.

Σχετικά με το ερώτημα, «μπορούν τα iPhone να φορτίζουν το ένα το άλλο;Αυτό στην πραγματικότητα εξαρτάται από το μοντέλο του iPhone που χρησιμοποιείτε.

Με την εισαγωγή της μπαταρίας MagSafe, η δυνατότητα αντίστροφης ασύρματης φόρτισης έγινε κυρίαρχη στα iPhone. Παρατηρήθηκε επειδή τα πακέτα μπαταριών Magsafe έχουν την υποδοχή φόρτισής τους, αλλά μπορούν επίσης να συνδεθούν με ένα iPhone τοποθετώντας τη μαγνητική πλάτη τους σε συσκευές iPhone. Στη συνέχεια, το Battery Pack φορτίζεται ταυτόχρονα με το iPhone όταν είναι συνδεδεμένο σε μια πηγή ρεύματος. Όταν δύο iPhone τοποθετούνται μαζί, η λειτουργία λειτουργεί ακριβώς έτσι.

Υπάρχουν εικασίες ότι αυτή η δυνατότητα λειτουργεί καλά μόνο όταν το τροφοδοτικό iPhone είναι συνδεδεμένο σε μια πηγή τροφοδοσίας, ενώ τα iPhone που ενεργοποιούν αυτήν τη δυνατότητα μπορούν να φορτίσουν ένα άλλο iPhone χωρίς να είναι συνδεδεμένο, αν και με χαμηλότερη απόδοση.

Για να συμβεί αυτό, οι συσκευές πηγής πρέπει να έχουν αρκετή ισχύ για κοινή χρήση με συσκευές με πιστοποίηση Qi. Δηλαδή, εφόσον μια συσκευή μπορεί να φορτιστεί χρησιμοποιώντας α Πακέτο Magsafe ή Qi-charging, μπορεί να μοιραστεί την ισχύ του με άλλες συσκευές κατά τη φόρτιση. Εφόσον το iPhone σας πληροί αυτό το κριτήριο, η ερώτηση “μπορεί το iPhone μου να φορτίσει άλλο τηλέφωνο;», απαντάται.

Απλώς τοποθετήστε τις πλάτες των δύο iPhone το ένα πάνω στο άλλο και η τροφοδοσία θα αρχίσει να ρέει σε αυτό που πρέπει να φορτιστεί: αυτό με το χαμηλότερο ποσοστό μπαταρίας.

Πόσο γρήγορη είναι η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση

Μπορεί το iPhone να φορτίζει άλλα τηλέφωνα
Ασύρματη φόρτιση με MagSafe Pack

Η αντίστροφη ασύρματη φόρτιση είναι απλώς ένα μέσο χαμηλής κατανάλωσης για την επαναφόρτιση της μπαταρίας σας, τις περισσότερες φορές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης ή κάτι παρόμοιο. Είναι βασικά σχεδιασμένο για να φορτίζει συσκευές με ελάχιστα watt μπαταρίας όπως τα AirPods και παρόμοια, επομένως η χρήση του με ένα iPhone δεν θα είναι πολύ αποτελεσματική.

Με τον καιρό, μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο με αυτήν τη λειτουργικότητα στα iPhone, καθώς η Apple πιθανότατα εξακολουθεί να εργάζεται για να τη βελτιώσει.

Είναι αυτή η μέθοδος ασφαλής για την υγεία της μπαταρίας;

Φόρτιση με το Αντίστροφη ασύρματη δυνατότητα δεν είναι αρκετά ασφαλές και αποτελεσματικό, καθώς οι περισσότεροι χρήστες αναφέρουν ότι αδειάζει την μπαταρία τους πιο γρήγορα. Είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε τις συμβατικές μεθόδους φόρτισης, όπως η χρήση ηλεκτρικής ενέργειας ή ακόμα και το power bank σας.

Γενικά, το iPhone που θέλετε να φορτίσετε έχει σχεδόν την ίδια χωρητικότητα με αυτό με το οποίο φορτίζετε και αυτή η μέθοδος είναι η καλύτερη για συσκευές με πολύ μικρότερες μπαταρίες (όπως ασύρματα ακουστικά ή smartwatches), ώστε να μην χάνετε πάρα πολλά την υγεία της μπαταρίας σας λόγω αυτού.

Φανταστείτε να φορτίζετε ένα iPhone 11 με φόρτιση 100 τοις εκατό με ένα άλλο iPhone 11 που είναι νεκρό, και στο τέλος της διαδικασίας, και τα δύο iPhone έχουν μπαταρία 25 τοις εκατό. Αυτό σημαίνει ότι δεν φαίνεται ακόμα αποτελεσματικό να φορτίζετε τα iPhone και η μπαταρία σας θα εξαντληθεί πιο γρήγορα και μάλλον δεν είναι καλό για την υγεία της μπαταρίας σας.

Πώς φορτίζετε ένα iPhone με ένα iPhone

1. Τοποθετήστε το iPhone σας σε μια επίπεδη επιφάνεια.
2. Τοποθετήστε το iPhone ένα άλλο iPhone, με τα gizmos τους να αγγίζουν.

Μπορεί το iPhone 13 να φορτίσει άλλο τηλέφωνο;

Ενώ οι χρήστες ήλπιζαν ότι επρόκειτο να γίνει αναβάθμιση στην αντίστροφη ασύρματη φόρτιση που υπήρχε στη σειρά iPhone 11 και στο iPhone 12, η ​​Apple απέτυχε να συμπεριλάβει αυτήν τη δυνατότητα στη σειρά iPhone 13 για άγνωστους λόγους.

Συνοψίζοντας, η καλύτερη απάντηση στην ερώτηση “μπορεί το iPhone να φορτίζει άλλα τηλέφωνα” είναι ναι, καθώς ορισμένα μοντέλα iPhone μπορούν. Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η δυνατότητα δεν είναι αρκετά αποτελεσματική, επομένως κατά πάσα πιθανότητα εξακολουθούν να εργάζονται για τη βελτίωσή της πριν τη φέρουν στις συσκευές τους.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply