Καλύτερες ταινίες για εφήβους το 2022

0
Καλύτερες ταινίες για εφήβους το 2022

Καλύτερος
Ταινίες για εφήβους
TechnoBuffalo
2022

Κάθε χρόνο δεκάδες νέες ταινίες βγαίνουν στις αίθουσες, σε DVD ή Blu-Ray και διατίθενται με ψηφιακά μέσα. Η εύρεση των καλύτερων επιλογών για τους εφήβους μπορεί να είναι μια πολύ μεγάλη δουλειά, ειδικά αν ψάχνετε για κάτι σε ένα συγκεκριμένο είδος. Έχουμε διαβάσει τις καλύτερες εφηβικές ταινίες των τελευταίων 30 ετών για να βρούμε την απόλυτη καλύτερη. Από όλα αυτά, το αγαπημένο μας είναι Booksmart μια ιστορία για το τέλος του γυμνασίου για δύο καλύτερους φίλους που προσπαθούν να στριμώξουν τέσσερα χρόνια διασκέδασης σε μια επική βραδιά.

Οι ταινίες που επικεντρώνονται στο τέλος του γυμνασίου είναι κλασικές και κάθε λίγα χρόνια μια νέα βγαίνει στη μεγάλη οθόνη. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις, αυτές οι ταινίες ακολουθούν μόνο τις γελοιότητες των αγοριών καθώς φεύγουν από το γυμνάσιο και μπαίνουν στον κόσμο ό,τι ακολουθεί, από το American Pie μέχρι το Superbad. Η Booksmart στοχεύει να σπάσει αυτόν τον κύκλο φέρνοντας ένα τέλος της σχολικής ιστορίας που επικεντρώνεται σε δύο μαθητές που ήταν περισσότερο διατεθειμένοι να μελετήσουν παρά να πάρουν.

Επί τέσσερα χρόνια, οι δια βίου φίλες Έιμι και Μόλι εργάστηκαν για να μπουν σε καλά κολέγια και να προετοιμάσουν την υπόλοιπη ζωή τους για την επιτυχία. Σκέφτηκαν ότι το να κρατούν τη μύτη τους στο μύλο και να αποφεύγουν κάθε πάρτι ήταν ο σωστός τρόπος για να κάνουν τα πράγματα. Αυτό μέχρι να ανακαλύψουν ότι μερικά από τα παιδιά που έκαναν σκληρά πάρτι κατά τη διάρκεια του γυμνασίου μπήκαν επίσης σε καλά κολέγια. Η συνειδητοποίηση απορρίπτει τις ιδέες τους για το τι ήταν απαραίτητο και τους ξεκινά στο μονοπάτι για μια τρελή νύχτα για να ξανασυλλάβουν τις εμπειρίες που έχασαν.

Η Booksmart προσφέρει μια υπέροχη ταινία που συμπυκνώνει το πώς αισθάνεσαι όταν τελειώνεις το γυμνάσιο, τη γυναικεία φιλία και προσπαθείς να αποθανατίσεις ξανά τις στιγμές που νιώθεις ότι έχεις χάσει. Είναι ένα κλασικό για μια νέα γενιά και μια ξεκαρδιστική βόλτα, που συνοδεύεται από τις ερμηνείες της Kaitlyn Dever και της Beanie Feldstein. Αν θέλετε μια εξαιρετική ταινία για τους σημερινούς εφήβους, αυτή είναι μια που δεν θα θέλουν να χάσουν.

Πλεονεκτήματα:

 • Μια ξεκαρδιστική απόδραση
 • Εξαιρετική απεικόνιση της γυναικείας φιλίας
 • Υπέροχη ταινία “τέλος γυμνασίου”.

Μειονεκτήματα:

 • Το Story είναι μια ανασυσκευασμένη εκδοχή αυτού που ειπώθηκε πριν

Καλύτερο ΣυνολικάBooksmart

Τέσσερα χρόνια διασκέδασης σε μια τρελή νύχτα.

Μετά από χρόνια σκληρής μελέτης, η Έιμι και η Μόλι περνούν μια τρελή νύχτα για να απαθανατίσουν τη διασκέδαση του γυμνασίου που έχασαν.

Καλύτερη Δράμα: Hate U Give

Το Hate U Give μιλάει για τον ρατσισμό, την αστυνομική βία και το πώς διασταυρώνονται οι δύο με τις κοινότητες των μαύρων είναι μια ταινία που δεν πρέπει να χάσετε. Περιστρέφεται γύρω από την ιστορία της Σταρ, ενός δεκαεξάχρονου κοριτσιού που διχάζεται ανάμεσα στο γυμνάσιο της ανώτερης τάξης και τη φτωχή γειτονιά στην οποία ζει. Όταν η αστυνομία σκοτώνει τον καλύτερό της φίλο Χαλίλ, είναι η μόνη μάρτυρας του εγκλήματος. Αυτά που λέει θα μπορούσαν να διαλύσουν την κοινότητά της και ο θάνατος του Χαλίλ κάνει ειδήσεις σε εθνικό επίπεδο καθώς οι συζητήσεις για την αστυνομική βαρβαρότητα φουσκώνουν.

Αυτή είναι μια προσαρμογή του πρωτοεμφανιζόμενου μυθιστορήματος της Άντζι Τόμας και μεταφέρει τον ρατσισμό και τον γεμάτο κόσμο που ζούμε στη μεγάλη οθόνη. Πολλές φορές οι ταινίες μας μεταφέρουν σε διαφορετικά μέρη ή μας αφήνουν να ζήσουμε πράγματα έξω από τις σφαίρες μας, και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Hate U Give. Σε έναν κόσμο όπου η αστυνομική βία έχει γίνει ο κανόνας και όπου οι συζητήσεις για τη φυλή γίνονται καθημερινά, η ιστορία που λέγεται εδώ είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Πλεονεκτήματα:

 • Φανταστικό καστ
 • Αντιμετωπίζει το μίσος και την αστυνομική βία

Μειονεκτήματα:

 • Βαρύ θέμα
 • Μπορεί να είναι έναυσμα για μερικούς έγχρωμους εφήβους

Καλύτερο ΔράμαHate U Give

Προκατάληψη στον σημερινό κόσμο

Όταν η αστυνομία σκοτώνει την καλύτερη φίλη της Star, και είναι η μόνη μάρτυρας, αυτό που λέει μπορεί να καταστρέψει την κοινότητά της ή να τη σκοτώσει.

Καλύτερο ρομάντζο: 10 πράγματα που μισώ σε σένα

Το The Taming of the Shrew του Σαίξπηρ είναι ένα κλασικό έργο, αλλά ίσως να μην συνειδητοποιείτε ότι διασκευάστηκε στη μεγάλη οθόνη πριν από είκοσι χρόνια. Το 10 Things I Hate About You βοήθησε να εκτοξευθεί η καριέρα της Τζούλια Στάιλς και του Χιθ Λέτζερ με μια ξεκαρδιστική και αξιόλογη ρομαντική κωμωδία βασισμένη στο γυμνάσιο. Ήταν επίσης μια σύγχρονη αναδιήγηση της κλασικής ιστορίας. Ακολουθεί τον Κάμερον, έναν νέο μαθητή στο σχολείο που ερωτεύεται την όμορφη Μπιάνκα. Ενώ πιστεύει ότι είναι τέλεια, δεν μπορεί να τη βγάλει γιατί υπάρχει ένας κανόνας στο σπίτι της. Η Μπιάνκα δεν μπορεί να βγαίνει ραντεβού έως ότου η γκρινιάρα μεγαλύτερη αδερφή της η Κατ αρχίσει να βγαίνει ραντεβού. Ο Κάμερον παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, πληρώνοντας τον ταραχοποιό Πάτρικ για να τη βγάλει έξω.

Τα πράγματα κλιμακώνονται τόσο μεταξύ Κάμερον και Μπιάνκα, όσο και μεταξύ Πάτρικ και Κατ. Ενώ ο Πάτρικ αρχικά είναι σε αυτό μόνο για τα χρήματα, αυτό αλλάζει σε όλη την ταινία. Αυτή η ιστορία είναι εξίσου ξεκαρδιστική, ρομαντική και σαρκαστική, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία για τους εφήβους που μπορούν να την κοιτάξουν. Κάνει διπλό καθήκον αφού δείχνει επίσης πόσο διαχρονικά είναι τα κλασικά του Σαίξπηρ.

Πλεονεκτήματα:

 • Εξαιρετικό παράδειγμα σύγχρονης διασκευής του Σαίξπηρ
 • Διασκεδαστική και σαρκαστική ιστορία
 • Εξαιρετικό καστ

Μειονεκτήματα:

 • Η ταινία μοιάζει με κάποιους τρόπους

Το καλύτερο ρομάντζο10 πράγματα που μισώ για σένα

Μια μοντέρνα διασκευή του The Taming of the Shrew, τόσο αξιοσημείωτη όσο και ξεκαρδιστική

Όταν ο Κάμερον ερωτεύεται την Biance, νομίζει ότι είναι τέλεια. Το μόνο πιάσιμο είναι ότι δεν μπορεί να βγει ραντεβού μέχρι να το κάνει η θορυβώδης μεγαλύτερη αδερφή της.

Καλύτερη Κωμωδία: Κακή Κορίτσια

Η Cady Heron πέρασε το πρώτο μισό της ζωής της στην Αφρική μαθαίνοντας για την επιβίωση του ισχυρότερου ως κατ’ οίκον εκπαίδευση. Όταν οι γονείς της επιστρέφουν στις πολιτείες, και η ίδια γράφτηκε στο δημόσιο σχολείο για πρώτη φορά, ξυπνάει αγενής. Ο κόσμος των κοριτσιών μπορεί να μοιάζει με τη ζούγκλα, αλλά δεν είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την υπονόμευση και τον σκοπευτή έφηβων κοριτσιών. Το Mean Girls, σε σενάριο της Tina Fey είναι μια ταινία που είναι τόσο ξεκαρδιστική σήμερα όσο πριν από χρόνια όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

Το Mean Girls καταφέρνει να είναι ανάλογη με αυτό που ένιωθε όταν περνούσες το γυμνάσιο, ενώ επίσης στριμώχνει τον τρόπο με τον οποίο οι γυναίκες γκρεμίζουν η μία την άλλη αντί να οικοδομούν η μία την άλλη. Είναι εύκολο να σχετίζεσαι με την Κάντι καθώς προσπαθεί να βρει πού ταιριάζει και να κάνει φίλους σε ένα νέο σχολείο. Ολόκληρο το καστ είναι φανταστικό, και με πολλές αξιόλογες στιγμές, είναι μια κωμωδία που έχει επιβιώσει στη δοκιμασία του χρόνου.

Πλεονεκτήματα:

 • Λαμπούν με τον τρόπο που τα κορίτσια μπεκάτσουν το ένα το άλλο
 • Ξεκαρδιστικό κωμικό timing
 • Υπέροχο καστ

Μειονεκτήματα:

 • Μερικά αστεία είναι λίγο παλιό
 • Η ταινία μετρά πάνω από μια δεκαετία

Καλύτερη ΚωμωδίαΚακή Κορίτσια

Η επιβίωση του ισχυρότερου σημαίνει κάτι διαφορετικό στο γυμνάσιο

Η Cady Heron μετατρέπεται από μαθήτρια στο σπίτι που μεγάλωσε στους θάμνους, σε ένα νέο κορίτσι που υπομένει τη φρίκη του δημόσιου σχολείου.

Καλύτερος Τρόμος: Ακολουθεί

Ακολουθεί

Πηγή: Amazon

«Κάποιος μου το πέρασε, και τώρα σου το πέρασα». Αυτή είναι η τρομακτική φράση που εξηγεί τι συμβαίνει στο It Follows, μια indie ταινία τρόμου του 2014 που είναι ένα κλασικό τρόμου για μια νέα γενιά. Η 19χρονη Τζέι βγαίνει ραντεβού και αφού χάζευε το ραντεβού της την σκεπάζει. Όταν ξυπνά, δεμένη σε μια καρέκλα, εξηγεί γιατί έκανε αυτό που έκανε. Κάτι τον ακολουθεί, και ξέρει ότι έχει κοιμηθεί με τον Τζέι. θα την ακολουθήσει αντ’ αυτού. Ο μόνος τρόπος να το ξεφορτωθείς είναι να το περάσεις μαζί του.

Το It Follows παίρνει τον τρόμο ενός ΣΜΝ και το ανεβάζει στο επόμενο επίπεδο. Ο κινηματογράφος είναι πλούσιος και πανέμορφος και είσαι πάντα στην άκρη. Αυτό που ακολουθεί τον Τζέι μπορεί να μοιάζει με οποιονδήποτε, οτιδήποτε, και το μόνο που θέλει είναι να πλησιάσει. Πάντα την ακολουθεί, περπατά προς το μέρος της, εκτός αν καταφέρει να το περάσει στο επόμενο άτομο. Το It Follows καταφέρνει να είναι τρομακτικό χωρίς πολλά προβλήματα και είναι εύκολα μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που κυκλοφόρησαν την τελευταία δεκαετία.

Πλεονεκτήματα:

 • Υπέροχη κινηματογράφηση
 • Ανατριχιαστική ιστορία
 • Εξαιρετική περιστροφή των τροπαίων τρόμου

Μειονεκτήματα:

 • Μπορεί να είναι έναυσμα για τους επιζώντες της επίθεσης
 • Τα jump scares θα σας μπερδέψουν

Καλύτερος ΤρόμοςΑκολουθεί

Ένα πιο τρομακτικό ΣΜΝ

Αφού ένα ραντεβού πάει πολύ στραβά, ο Τζέι μένει με την κατάρα ότι κάτι την ακολουθεί και ο μόνος τρόπος να επιβιώσει είναι να βάλεις άλλους σε κίνδυνο.

Καλύτερο LGBTQ: Αγάπη, Σάιμον

Όχι πολύ καιρό πριν, οι ταινίες LGBTQ ήταν σπάνιες και ήταν ακόμα πιο ασυνήθιστο να βλέπουμε ιστορίες που περιείχαν ρομαντικά εφηβικά. Όλα αυτά έχουν αρχίσει να αλλάζουν τα τελευταία χρόνια και μια από τις καλύτερες ταινίες LGBTQ που έχουν βγει είναι το Love, Simon. Η ταινία ακολουθεί τον Σάιμον, έναν έφηβο με κλειστό ντουλάπι που αρχίζει να αλληλεπιδρά με έναν άλλον γκέι έφηβο στο διαδίκτυο. Όταν το μυστικό του Σάιμον ανακαλύπτεται και απειλείται, πρέπει να συμβιβαστεί με το ποιος είναι και να μοιραστεί το μυστικό του με τους φίλους του.

Love, Simon είναι η μεταφορά στη μεγάλη οθόνη του βιβλίου “Simon and the Homosapiens Agenda”. Είναι η ιστορία ενός αγοριού που συμβιβάζεται με αυτό που είναι και βρίσκει την αγάπη στην πορεία. Είναι σπάνιο να δεις αυτό το είδος ταινίας, ακόμη και σήμερα, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό αλλάζει και το Love, Simon θα είναι η πρώτη από πολλές ταινίες αυτού του είδους.

Πλεονεκτήματα:

 • Φοβερή ρομαντική κωμωδία LGBTQ
 • Συγγενείς χαρακτήρες

Μειονεκτήματα:

 • Οι ιστορίες που βγαίνουν είναι κάπως υπερβολικές

Το καλύτερο LGBTQΑγαπήστε τον Σάιμον

Όλοι αξίζουν μια μεγάλη ιστορία αγάπης

Ο Σάιμον είναι ένας γκέι φοιτητής στην ντουλάπα. Όταν αυτό το μυστικό απειλείται, πρέπει να συμβιβαστεί με τον εαυτό του και να αντιμετωπίσει τους φίλους του.

Συμπέρασμα

Υπάρχουν πολλές υπέροχες ταινίες που έχουν βγει όλα αυτά τα χρόνια, προσηλωμένες στην εμπειρία των εφήβων και προορίζονται για την απόλαυσή τους. Από ρομάντζα και κωμωδίες μέχρι ταινίες τρόμου και δράματος, υπάρχουν πολλά να αγαπήσετε. Από όλα όσα είναι διαθέσιμα, η καλύτερη ταινία για έναν έφηβο σήμερα είναι Booksmart.

Αυτή η ιστορία ακολουθεί δύο φιλομαθείς εφήβους καθώς τελειώνουν τη σταδιοδρομία τους στο γυμνάσιο. Ξεκινούν μια ξεκαρδιστική περιπέτεια σε μια προσπάθεια να ξαναζήσουν τις στιγμές που έχασαν στο γυμνάσιο. Αποτυπώνει τα συναισθήματα της ολοκλήρωσης του γυμνασίου, της γυναικείας φιλίας και της προσπάθειας να ανακτήσετε τον χρόνο που νιώθετε ότι έχετε χάσει. Είναι μια ταινία που καταγράφει πώς είναι να είσαι έφηβος σήμερα και σίγουρα θα αρέσει στους εφήβους το 2019.

Πιστώσεις — Η ομάδα που εργάστηκε σε αυτόν τον οδηγό

Συγγραφέας:

Τζεν Κάρνερ είναι λάτρης του κινηματογράφου εδώ και χρόνια και αφιέρωσε αρκετές ώρες περιορίζοντας τις καλύτερες εφηβικές ταινίες από το παρελθόν και το παρόν για να δημιουργήσει αυτή τη λίστα. Μπορείτε να την ακολουθήσετε Κελάδημα

Μπορεί να κερδίσουμε προμήθεια για αγορές χρησιμοποιώντας τους συνδέσμους μας. Μάθε περισσότερα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply