Γιατί το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 100.000 $ μέχρι το τέλος του έτους το 2021

0
Γιατί το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 100.000 $ μέχρι το τέλος του έτους το 2021

Το Bitcoin βρέθηκε βυθισμένο σε διαδοχικές ανοδικές και ανοδικές σειρές μέχρι το 2021 και το πρώτο εξάμηνο του 2021, κορυφώνοντας στα 63.588,20 $ στις 13 Απριλίου πριν φτάσει στο χαμηλό επτά μηνών των 29.789,90 $ μόλις στις 20 Ιουλίου.

Αν και αυτό υπογραμμίζει την εγγενώς ασταθή φύση του περιουσιακού στοιχείου, ωστόσο, είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η τιμή του Bitcoin (το οποίο τώρα έχει επιστρέψει στα 47.279,50 $) είναι τώρα περισσότερο από τέσσερις φορές υψηλότερη από ό,τι ήταν ακριβώς πριν από ένα χρόνο (11.329,10 $).

Με την αγορά να είναι εμφανώς ανοδική και το κλίμα να αυξάνεται, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Bloomberg προβλέπει ότι η τιμή του BTC θα μπορούσε να πλησιάσει τα 100.000 $ μέχρι το τέλος του έτους. Θα το εξερευνήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες παρακάτω!

Μια ταραχώδης χρονιά μέχρι στιγμής για το BTC

Το Bitcoin απόλαυσε ένα αστρικό άνοιγμα μέχρι το 2021, με Η επένδυση της Tesla ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Φεβρουάριο, εκτινάσσοντας την τιμή του περιουσιακού στοιχείου στα ύψη.

Αυτή η τάση συνεχίστηκε μέχρι την κορύφωση του ενεργητικού στα μέσα Απριλίου, πριν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, επανέλαβε τις ανησυχίες σχετικά με τα επίπεδα κατανάλωσης ενέργειας που σχετίζονται με τη διαδικασία εξόρυξης του BTC. Αυτό επιτάχυνε την επακόλουθη ανοδική πορεία του Bitcoin, η οποία είδε το ράφι του ενεργητικού να μειώνεται περίπου στο 50% της αξίας του σε μόλις οκτώ εβδομάδες.

Η κατανάλωση ενέργειας έχει σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο στο κλίμα της BTC στην αγορά, με δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας να αποκαλύπτουν ότι Η εξόρυξη bitcon καταναλώνει περίπου την ίδια ποσότητα ενέργειας με την Ολλανδία έκανε το 2019.

Ωστόσο, το BTC έχει δείξει αυξημένη ανθεκτικότητα τελευταία, εν μέρει χάρη στο αυξανόμενο ποσοστό υιοθέτησης και τις αυξημένες θεσμικές εισροές σε όλο τον κόσμο

Σύμφωνα με τον Edward Moya, ο οποίος είναι ο Senior Market Analyst στο Oandaτο Bitcoin συνεχίζει να εδραιώνεται πάνω από τα ανώτερα όρια του πρόσφατα στενού εύρους συναλλαγών του, με την JP Morgan να δημιουργεί πρόσφατα ένα ταμείο BTC για πλούσιους πελάτες.

Αν και αυτό δεν βοήθησε αμέσως το περιουσιακό στοιχείο να ξεπεράσει το επίπεδο των 40.000 $, είναι ενδεικτικό της αυξημένης υποστήριξης και της πιο βιώσιμης ζήτησης στην αγορά.

Επί του παρόντος, το BTC έχει ξεκινήσει μια ανοδική τροχιά, όπως και αυτό συνεχίζει να φλερτάρει με το επίπεδο των $50.000 για άλλη μια φορά.

Λοιπόν, τι επιφυλάσσει το υπόλοιπο του 2021 για το BTC;

Το ερώτημα που παραμένει, φυσικά, είναι πόσο μπορεί να αυξηθεί η τιμή του BTC από τώρα έως το τέλος του 2021;

Οι προβλέψεις διαφέρουν από τον έναν ειδικό στον άλλο, αν και η γενική συναίνεση είναι ότι το Bitcoin είναι πιο πιθανό να σπάσει το φράγμα των 100.000 $ φέτος παρά να πέσει στα $20.000 ή κάτω.

Πιο συγκεκριμένα, ενώ το σήμα των 50.000 δολαρίων αναμένεται να παρέχει ένα προσωρινό ανώτατο όριο μετά τη συνεχιζόμενη πτώση το 2ο τρίμηνο, αυτό θα προαναγγέλλει η αρχή μιας ανοδικής αγοράς κρυπτονομικών περιουσιακών στοιχείων που θα οδηγήσει σε διαρκή ανάπτυξη για το υπόλοιπο του έτους.

Τελικά, αυτό θα μπορούσε να δει την τιμή του BTC να κορυφώνεται σε ένα δυνητικό υψηλό των 100.000 $ πριν από το τέλος του έτους, ενώ είναι πολύ πιθανό το Bitcoin να παραμείνει πάνω από τα 40.000 $ και να επανεξετάσει τα 63.588,20 $ κάποια στιγμή τους επόμενους μήνες.

Αυτό θα οφείλεται επίσης στην αυξημένη υιοθέτηση και συσχέτιση με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς το 2020 η αστάθεια 260 ημερών του BTC πέφτει στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει ποτέ έναντι των πιο σημαντικών εναλλακτικών. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί στο πλαίσιο της αυξημένης ζήτησης και υιοθέτησης, μπορούμε να περιμένουμε ότι η BTC θα εκπληρώσει μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων της για τις τιμές για το υπόλοιπο του έτους.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply