Γιατί το κόστος των προϊόντων που πωλήθηκαν είναι τόσο πολύ σημαντικό

2
Γιατί το κόστος των προϊόντων που πωλήθηκαν είναι τόσο πολύ σημαντικό

Πολλές εταιρείες δεν καταλαβαίνουν πραγματικά τι είναι το κόστος πωληθέντων αγαθών και δεν το υπολογίζουν σωστά. Θα σας πω γιατί είναι επικίνδυνο.

Παίρνω ατελείωτη τροφή γραφής από τους πελάτες μου. Αυτή τη στιγμή συνεργάζομαι με μια εταιρεία που εξαγοράζει άλλη εταιρεία. Ο συνεργάτης μου και εγώ κρατηθήκαμε για να υπολογίσουμε μια αποτίμηση και να προτείνουμε μια κατάλληλη δομή συμφωνίας. Πανεύκολο. Σωστά? Λανθασμένος. Η εταιρεία-στόχος είναι μια κατασκευαστική εταιρεία και το κόστος πωληθέντων αγαθών της (COGS) ήταν λάθος με έξι τρόπους από την Κυριακή που οδήγησε σε ανακριβή περιθώρια μικτού κέρδους. Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί μια εταιρεία χωρίς σταθερό COGS και μεικτό αριθμό κερδών. Επιπλέον, είναι δύσκολο να λάβετε αποφάσεις για την εταιρεία σας εάν δεν γνωρίζετε τι είναι το COGS σας.

Φόρμουλα COGS

κενό

Ας ξεκινήσουμε με τον τύπο για το COGS: αρχικό απόθεμα συν αγορές μείον τελικό απόθεμα. Αυτό είναι και είναι λογικό. Είναι αυτό με το οποίο ξεκινήσατε (αρχή απόθεμα) συν αυτό που αγοράσατε για να προσθέσετε σε αυτό (αγορές) μείον ό,τι σας περισσεύει (τελικό απόθεμα). Γιατί να αφαιρέσετε το τελικό απόθεμα; Λογικά, γιατί είναι το Κόστος των Αγαθών Πωληθεί. Εάν δεν το πουλήσετε, αφαιρέστε το και θα είναι το τελικό απόθεμά σας για αυτήν την περίοδο και το αρχικό σας απόθεμα για την επόμενη περίοδο. Ναι, υπολογίζεται για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Για μικρές εταιρείες που είναι συνήθως μηνιαία, τριμηνιαία και μετά στο τέλος του έτους. Η ιδέα είναι ότι θέλετε να μάθετε ακριβώς τι σας κόστισε για να φτιάξετε ή να αγοράσετε τα προϊόντα που πουλάτε για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Άρα είναι μόνο αυτό. Όχι προμήθειες πωλήσεων ή οτιδήποτε άλλο σας κόστισε να τα πουλήσετε. Όχι όσο σου κόστισε να αποθηκεύεις τα πάντα στο γκαράζ των γονιών σου. Όχι αυτό που σας κόστισε να κάνετε δείγματα ή να πάτε σε εμπορικές εκθέσεις ή να διαφημιστείτε. Κανένα απ’αυτά. Απλώς, πόσο κοστίζει η κατασκευή των προϊόντων σας. Η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι εάν κάνετε τη δική σας πραγματική κατασκευή. Στη συνέχεια, μπορείτε να συμπεριλάβετε τα γενικά έξοδα εργοστασίου στο COGS για την εν λόγω χρονική περίοδο.

Αποτίμηση Αποθεμάτων

Για να αναλύσουμε τα εξαρτήματα, το απόθεμα είναι το συνολικό κόστος των προϊόντων σας για να τα μεταφέρετε στην αποθήκη σας και μόνο αυτό το κόστος. Όχι αυτό που πρόκειται να χρεώσετε στους πελάτες ή τους λιανοπωλητές σας. Αυτή είναι η τιμή χονδρικής σας (αν πουλάτε σε καταστήματα) ή η τιμή πελάτη σας (αν πουλάτε απευθείας σε πελάτες). Και το απόθεμα θα πρέπει πάντα να είναι το χαμηλότερο μεταξύ κόστους ή αγοραίας αξίας. Έτσι, αν σας κοστίσει 10 $ για να δημιουργήσετε ένα γραφικό στοιχείο και δημιουργήσετε 100 γραφικά στοιχεία, τότε η συνολική αξία του αποθέματός σας είναι 1.000 $. Εάν η αγοραία αξία (γιατί θα το πουλήσετε) είναι 5.000 $, ο αριθμός αποθέματός σας εξακολουθεί να είναι 1.000 $. (Πιο χαμηλα του κόστους ή της αγοράς.) Αλλά αν η αγορά καταρρεύσει για τα γραφικά στοιχεία σας και μπορείτε να τα πουλήσετε μόνο για 500 $, τότε το απόθεμά σας θα πρέπει να καταχωρηθεί στην αγοραία αξία των 500 $. (Πιο χαμηλα του κόστους ή της αγοράς.)

Σημείωση σχετικά με τη γκρίζα περιοχή της αποτίμησης των αποθεμάτων

Είναι πολύ εύκολο να χειριστείτε το απόθεμά σας για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα ή να χάσετε περισσότερα χρήματα. Είναι ο ευκολότερος τρόπος να επηρεαστούν τα κέρδη και οι ζημίες στην επιχείρηση. Γιατί να θέλει κανείς να το κάνει αυτό; Εάν έχετε τραπεζικά δάνεια που απαιτούν από εσάς να πραγματοποιήσετε ένα συγκεκριμένο ποσό κέρδους, θα θέλατε να αποτιμήσετε το απόθεμά σας όσο υψηλότερα μπορείτε. Εάν έχετε μια ιδιωτική εταιρεία και ο στόχος σας είναι να πληρώσετε το λιγότερο ποσό φόρων, θα θέλατε να διαγράψετε τα αποθέματα που έχουν παλιώσει, όσο το δυνατόν περισσότερο. Δεν σας προτείνω να το κάνετε αυτό επειδή πρέπει να δείξετε μια ακριβή αποτίμηση αποθέματος και δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε προβλήματα με τις τράπεζες ή το IRS, ωστόσο, είναι κάτι που γίνεται συχνά. Μην το κάνεις. Και παρεμπιπτόντως, θα σας προλάβει τελικά στο δρόμο.

Ψώνια

Οι αγορές θα πρέπει να περιλαμβάνουν το σύνολο που πληρώσατε για τα γραφικά στοιχεία σας, 1.000 $ στο παράδειγμά μου, και πόσο σας κόστισε να τα στείλετε στην αποθήκη σας ή στο γκαράζ των γονέων σας (μέρος του κόστους σας και ονομάζεται “μεταφορά φορτίου”). Εάν κάνετε εισαγωγή, θα πρέπει επίσης να προσθέσετε τελωνεία και δασμούς ως μέρος του κόστους μεταφοράς.

Βιομηχανοποίηση

Εάν κατασκευάζετε, γίνεται λίγο πιο περίπλοκο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να προσθέσετε μαζί αγορές όλων των πρώτων υλών που απαιτούνται για την κατασκευή των γραφικών στοιχείων σας και να συμπεριλάβετε και πάλι εμπορευματικές μεταφορές που ελπίζουμε ότι θα είναι λιγότερο από την αποστολή από μια ξένη χώρα, εάν χρησιμοποιείτε εξαρτήματα που κατασκευάζονται κοντά. Σε αυτήν την περίπτωση, ο αριθμός αποθέματός σας θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνει πρώτες ύλες και εργασίες σε εξέλιξη (ή πρόοδο) ή WIP.

κενό

Ας υποθέσουμε ότι κατασκευάζετε παλτά. Έχετε μια παραγγελία για 80 παλτό στα 25 $ το καθένα. Ευτυχώς ξεκινάτε με 80 παλτά που σας κοστίζουν 12,50 $ για να φτιάξετε. Αλλά θέλετε να κάνετε περισσότερο απόθεμα σε περίπτωση που λάβετε περισσότερες παραγγελίες. Αγοράζετε το ύφασμα τοπικά και το στέλνετε στο εργοστάσιό σας. Αγοράζετε επίσης νήμα, κουμπιά, φερμουάρ και ετικέτες (πρώτες ύλες). Στο τέλος της περιόδου αναφοράς σας, 31/12/22 (ονομάζεται οικονομικό έτος), είχατε προσωπικά προβλήματα και μπορούσατε μόνο να κόψετε τα παλτά από το ύφασμα. Εφόσον δεν τα έχετε ράψει και τελειώσει, θεωρούνται WIP. Οι αγορές σας θα είναι όλες οι πρώτες ύλες που αγόρασε η εταιρεία σας μαζί με το κόστος για την αποστολή τους σε εσάς. Ο τελικός αριθμός αποθέματός σας θα περιλαμβάνει οποιοδήποτε έτοιμο απόθεμα (που δεν έχετε σε αυτό το παράδειγμα), όλες τις πρώτες ύλες που δεν έχετε χρησιμοποιήσει ακόμη και το WIP (το οποίο τώρα περιλαμβάνει όλο το ύφασμά σας επειδή το κόψατε). Οι μόνες σας πωλήσεις (αφού δεν έχετε ολοκληρώσει την κατασκευή των παλτών σας), ήταν από την αρχή του αποθέματος ή τα παλτό που φτιάξατε από την προηγούμενη περίοδο.

Γιατί το COGS σας και είναι τόσο πολύ σημαντικό

Τώρα που ξέρουμε πώς να υπολογίσουμε ένα ακριβές COGS, ας συζητήσουμε γιατί είναι τόσο πολύ σημαντικό. Χρειάζεστε ένα ακριβές COGS για να υπολογίσετε το μικτό κέρδος σας. Πρέπει να έχετε ακριβές μικτό κέρδος για να λαμβάνετε σημαντικές αποφάσεις σχετικά με την εταιρεία σας, να τιμολογείτε τα αγαθά σας και να βεβαιώνετε εάν κάνετε λάθη, ώστε να μπορείτε να τα διορθώσετε.

Για παράδειγμα, εάν το μικτό κέρδος σας είναι πολύ υψηλό, μπορεί να χρεώνετε πάρα πολύ για τα προϊόντα σας και μειώνοντας τις τιμές σας, θα μπορούσατε να αυξήσετε τις πωλήσεις σας αρκετά για να αντισταθμίσετε τις χαμηλότερες τιμές σας. Εάν το μικτό κέρδος σας είναι πολύ χαμηλό, ίσως δεν χρεώνετε αρκετά και θα μπορούσατε να αυξήσετε τις τιμές σας, να πουλήσετε το ίδιο ποσό και να κερδίσετε περισσότερα χρήματα.

Ένα σημαντικό πρόβλημα με ένα COGS που είναι πολύ υψηλό, είναι ότι αγοράσατε πάρα πολύ απόθεμα. Αυτό επηρεάζει το ποσοστό COGS σας καθώς και τις ταμειακές ροές σας. Μπορεί επίσης να είναι ότι πληρώσατε περισσότερα από όσα υπολογίσατε για τα προϊόντα ή τις πρώτες ύλες σας. Μερικές φορές, το κόστος μεταφοράς μπορεί να αυξηθεί την τελευταία στιγμή (πρόβλημα με πολλές εταιρείες τον τελευταίο χρόνο). Έχω δει ακόμη και εταιρείες που ξέχασαν να προσθέσουν μια σημαντική πρώτη ύλη κατά την τιμολόγηση του προϊόντος τους. Προσπαθήστε να προσθέσετε ένα μαξιλάρι στην τιμολόγηση σας για προβλήματα που εμφανίζονται. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις τιμές, διαβάστε το άρθρο μου του Νοεμβρίου 2019, «Η τέχνη της τιμολόγησης».

Προβλήματα ταμειακών ροών με τα αποθέματα

Τουλάχιστον, πρέπει να έχετε αρκετό μικτό κέρδος για να πληρώσετε τα γενικά σας έξοδα, όπως το σχεδιασμό, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις, το ενοίκιο και τους μισθούς. Εάν αγοράζετε πάρα πολλά προϊόντα, πολύ περισσότερα από όσα έχετε παραγγελίες ή περισσότερα από αυτά που μπορείτε να πουλήσετε, αυτό θα δεσμεύσει τα χρήματά σας στο απόθεμα και μπορεί να μην έχετε αρκετές ταμειακές ροές για να λειτουργήσετε την επιχείρησή σας. Έχω δει πολλές μικρές εταιρείες να υποχωρούν επειδή τα μετρητά που χρειάζονται για να διευθύνουν την εταιρεία τους βρίσκονται στην αποθήκη τους με τη μορφή αποθεμάτων που δεν μπορούν να πουληθούν. Συχνά αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν ορισμένες ελάχιστες ποσότητες παραγγελίας που πρέπει να αγοράσουν. Και οι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα προϊόντα τους είναι εξαιρετικά όπως και να είναι, αλλά έχουν υπερβολική αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να τα πουλήσουν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ταμειακές ροές, διαβάστε το άρθρο μου Μαρτίου 2020, «Γιατί τα μετρητά είναι βασιλιάς και πώς να αποκτήσετε περισσότερα από αυτά».

Κλείνοντας, κρατήστε μια λαβή σχετικά με το τι χρειάζεται για την κατασκευή ή την αγορά των προϊόντων σας. Θα είναι το θεμέλιο της λήψης των αποφάσεών σας και το πιο σημαντικό, η πηγή των μετρητών σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Leave a Reply